Thematour naar Düsseldorf

dusseldorf artikel Neem een kijkje in de modewereld, in de bijzondere architectuur of in het culinaire walhalla.

Een stedentrip naar Düsseldorf komt wellicht iets hoger op de bucketlist te staan met de introductie van enkele nieuwe thematische begeleide rondwandelingen.  Modestad Düsseldorf geeft je een kijkje achter de schermen bij verschillende modeontwerpers. Verdiep je in mode-, architectuur- en foodscene.

Tevens rijden nu ook de rode HopOn HopOff rond, een ideale manier om de  stad te verkennen. De HopOn HopOff bus is helemaal salonfähig. Tours kunnen geboekt worden via de website van het verkeersburo of bij het VVV kantoor in het centrum of bij het treinstation. Met een DüsseldorfCard van slechts € 9 p.p. krijgt men 20% korting op de HoHobus. Nadere info over de nieuwe excursies op duesseldorf-tourismus.de

Op en top modestad
Düsseldorf is voedingsbodem voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de bekende Königsallee internationale merken, in wijken als Flingeren en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormende creatieve ontwerpers.

Onder de naam ‘Behind the Scene’ geeft de bekende Duitse modeontwerpster Marion Strehlow dit jaar driemaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf. De eerste excursie vond plaats op 30 juni, de volgende zijn op 22 september en
1 december.

Kosten voor de exclusieve Duitstalige rondleiding bedraagt € 199 per persoon. Hiervoor krijg je een middagprogramma langs 4 ontwerpers en een diner in restaurant Vitale la Cucina waar de bezochte ontwerpers eveneens aanwezig zijn.

Je kunt ook een overnachting erbij boeken dan ligt de prijs tussen € 229 en € 259 inclusief ontbijt de volgende ochtend in hotel Friends, Voor 22 september staan de ateliers van Laurence Leleux & URSBOB, Tina Miyake, Marion Strehlow en Marinna Deri op het programma.

Culinaire tour
Het centrum van de Düsseldorf – Altstad – is vanwege de vele markten, horeca-etablissementen en winkels een absoluut smaakparadijs. De gids  neemt je 3 uur mee aan de hand met een explosie aan smaakbelevingen met onder meer bezoeken aan de lokale bierbrouwer Uerige, een kruidenwinkel, een mosterdmaker, een markt en waarom het kruidenlikeurtje Killepitsch door een raampje besteld wordt.

Advies is om niet te stevig te ontbijten want tijdens de rondwandeling krijgt men veel te proeven. Tours beginnen bij het Jan Wellem monument op de Marktplaats vrijdag om 15.00 uur (in het Duits) en zaterdag om 10.00 uur (Duits en Engels), kosten € 39 per persoon.

Architectuurwandeling
Vooruitlopend op de 100-jaar Bauhaus viering in 2019 introduceert de VVV vanaf eind augustus een architectuurwandeling in het centrum van de stad. Zijn de architectonische pareltjes in de wijk Medienhafen inmiddels een begrip aan het worden, ook in de binnenstad staan gebouwen met een bijzonder verhaal.

Een kunsthistorica geeft toeristen in een twee uur durende wandeling langs zeven markante gebouwen waaronder Stahlhof,
het Wilhelm-Marx-Haus, het Jugendstil pand en het Dreischeibenhaus.

Voor groepen kan er een twee uur durende Engelstalige rondleiding geboekt worden, kosten bedragen € 149 per persoon of voor een groep tot maximaal 25 personen.  Duitstalige rondwandelingen starten iedere zondag om 11.00 uur en kosten € 13 per persoon.

Kunst in de metro
Een rondleiding door de Wehrhahn metrolijn? Niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip, maar de in 2016 geopende 3,4 km lange metrolijn met zes stations is naast vervoersgemak absoluut een design juweeltje.

Zes verschillende architecten ontwierpen ieder een station die alle zeer verschillend in stijl en kunstvorm zijn. Leuk weetje: deze metro is vrij van advertenties.

Iedere zaterdag en zondag start om 11.00 uur bij de ingang van station Pempelforter Strasse een Duitstalige toer van anderhalf uur;
€ 12 voor volwassenen en € 11 voor kinderen van 6 tot 13 jaar.  

HopOn HopOff
Voor wie op een praktische en comfortabele manier de bezienswaardigheden van Düsseldorf wil zien met interessante toelichting kan nu ook gebruik maken van de rode HopOn HopOff bussen. Ze vertrekken dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur vanaf het VVV kantoor op het Centraal Station en rijden een vaste route langs attracties.

Er zijn zeven haltes waar men desgewenst kan uitstappen en opstappen. Zo heeft men onder meer schitterend zicht op de drie gebouwencomplexen in de wijk Medienhafen van de Amerikaanse architect Frank Gehry, is er een speciale halte voor het Kunstakademie en rijdt men langs beide zijden van de bekende winkelstraat Königsallee.

Tijdens de rit krijgt men informatie over de bezienswaardigheden, kunst, cultuur, gastronomie maar ook over het muzikale verleden van de stad met bands als Kraftwerk, Toten Hosen en Salon des Amateurs Prijs van een dagkaart is € 15 voor volwassen en € 8 voor kinderen.

2015 - 2024 Vrouwtotaal