Slim, single en (weer) alleen met de kerst

single artikel Vooral hoogopgeleide en zelfbewuste vrouwen worstelen met het vinden van een partner.

In 2050 zal de helft van de Nederlanders single zijn (volgens hoogleraar sociale demografie Jan Latten. Hoogopgeleide en zelfbewuste vrouwen worstelen het meest met het vinden van een partner. Ze zijn stoer en ondernemend. Hebben hun zaakjes voor elkaar en toch hebben ze geen partner, aldus liefdesexpert Carla Ketelaar. 

Ketelaar begeleidt al jaren vrouwen op hun liefdespad en schreef hier het boek Vind je eindman over. Vrouwen zien hun eigen blinde vlekken niet. Juist in december hoor ik van deze vrouwen dat ze worstelen met de periode rond kerst en oud en nieuw.

En natuurlijk hopen ze dat in 2018 het wel gaat lukken om een partner te vinden. Dit vergt volgens Ketelaar echter een proactieve houding en bereidheid tot verandering.

Het aantal singles blijft stijgen 
Liefdesexpert Carla Ketelaar wil dat niet geloven en vooral niet accepteren. Zelf is ze 12 jaar single geweest. Ze weet nog goed hoe het voelde dat er constant iets essentieels in haar leven miste, ondanks dat ze een goed leven had.

Veel ondernemende alleenstaande vrouwen lopen hier tegenaan en daar hebben ze volgens Ketelaar schoon genoeg van. Maar hoe moet het dan wel? Ketelaar schreef juist voor deze vrouwen haar praktische boek.

Blinde vlekken
In haar boek legt Ketelaar stap voor stap uit tegen welke uitdagingen vrouwen aanlopen als zij zelfstandig en single zijn en het niet lukt om een nieuwe liefde te vinden. Ze is fan van het grootste singlescafé van Nederland: de datingsites. Maar al bij de eerste stap,
een aantrekkelijk profiel, gaat het volgens Ketelaar fout.

'De teksten zijn te ik-gericht, dominant en stralen uit: ik kan alles aan.  Helaas vinden de meeste mannen dat niet aantrekkelijk'. In haar boek vinden vrouwen handige tips over de do’s en don’ts bij inschrijving op een datingsite. En hoe de eerste date wel een succes wordt, want daar gaat het nogal eens mis.

Ketelaar gunt deze vrouwen een partner en begrijpt dat december een lastige maand is voor singles. Een goed voornemen is dan ook om nu het besluit te nemen om het daten in 2018 anders aan te pakken.

Media
Naast haar nieuwe boek 'Vind je eindman' biedt Ketelaar meerdere mogelijkheden aan om een liefhebbende partner te vinden.
Meer informatie staat op laatsteliefde.nl. Op 21 december is Ketelaar te gast bij RTL 5 uur Live.

2015 - 2024 Vrouwtotaal