Vreetbuien

vreetbuien artikel Vandaag gaat het roer om. Wéér om!

Ik ben voor de zoveelste keer met een dieetpoging begonnen. Dit keer gaat het lukken, moet het lukken. Anders weet ik namelijk niet meer. Ik begin - net als zovelen - namelijk iedere maandag. Of dinsdag, als maandag niet gelukt is. Woensdag kan ook nog. En dan op donderdag komt er weer een soort rust in mij, want 'ja nou heeft het geen zin meer, ik begin maandag wel weer'.

Mezelf overtuigen
Ik overtuig mezelf het hele weekend ervan dat ik het kan en het toch niet zo moeilijk is. Zo start ik maandag weer vol goede moed. Maar in die tussentijd heeft zich wel het een en ander afgespeeld.

Omdat ik maandag toch ga lijnen eet ik eerst nog even de dingen die ik voorlopig niet mag. Dus bak ik wat eieren, neem een paar lepels pindakaas, haal snel nog even jonge kaas en vreet me een ongeluk aan chocola en koek, terwijl ik daar eigenlijk niets om geef maar ja, voor de zekerheid.

Als een dolle ga ik door mijn kastjes heen en bedenk dat ik ook maar beter de gekookte worst, bakje bami en stroopwafels op kan eten. Als het niet in huis is, maak ik het mezelf een stuk makkelijker volgende week, nietwaar?

Onder begeleiding
Het neigt naar een eetstoornis, dit gedrag. Maar nu ben ik dan naar een mevrouw gegaan die mij gaat begeleiden bij deze klus. Ik heb geen overgewicht maar voel me werkelijk gelukkiger als ik slanker ben. Beetje obsessief is het wel maar ik wil dat gevoel gewoon weer.

Je spijkerbroek die fantastisch zit. Je verheugen op het strand. Met plezier je kleding dragen zonder dat het knelt. Niet direct als je thuiskomt in een trainingsbroek springen. Ik voel me letterlijk lichter, sexyer en gelukkiger als ik die kilo’s kwijt ben.

Ik wens een ieder die ook (weer) gaat beginnen veel succes!

Geschreven door Inge Gies.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

2015 - 2023 Vrouwtotaal