Op pad

start artikel Voorbereiding. Wat neem ik mee wanneer ik mijn eerste boek ga schrijven.

Een boek schrijven is net als een berg beklimmen. Je moet je vooral goed voorbereiden. Welke gereedschappen neem je mee? Ga ik met een pen of op de laptop schrijven?

Welke route neem ik? Ga ik meteen schrijven 'ins blaue hinein' of ga ik eerst een terdege voorbereiding doen en hulp vragen? Neem ik ook gezelschap mee op de berg, bijvoorbeeld een gids of goede vriendin?

Ik zou mijn boek natuurlijk helemaal alleen kunnen schrijven, maar gaat dat dan wel goed? Ik kies ervoor om mij bij een commitment groep aan te sluiten en een schrijfcoach in de arm te nemen. Dat voelt beter.

Waarheen ga ik op de berg? Ga ik tot etappe één, twee, drie of helemaal tot de top? Ik heb een enorme drive om dit boek te schrijven en te publiceren, dus ik ga zéker tot de top. Ik ben enorm benieuwd wat deze reis me gaat brengen en wat ik tegen ga komen onderweg.

Rusten
Nu ben ik met mijn boek op een punt aangekomen dat ik uit wil rusten en tegelijkertijd wil ik door. Het heeft geen zin om versneld door te gaan en mezelf uit te putten, eerst even een adempauze.

Ben ik halverwege of al bijna bij de top? Ik heb geen idee. Dan ga ik zitten op een grote steen die mij goed kan dragen en kijk om me heen. Wat een prachtig uitzicht, het raakt me.

Ik zie heel veel glooiende hellingen onder mij met grote stenen en diepe kuilen. Daar heb ik me allemaal doorheen gewerkt. Ik voel me sterker worden nu ik dit besef. Nu kan ik alles aan.

Top
Dan kijk ik naar boven en zie dat het nog maar een klein stukje is tot de top. Het is wel een lastig steil stuk. Ik zal me goed moeten concentreren op het beklimmen hiervan. In mijn rugzak heb ik gelukkig de juiste hulpmiddelen hiervoor en mijn gids is bij mij. Zij geniet net als ik van het uitzicht. We hebben dit samen bereikt.

Nu gaan we uitrusten en op krachten komen voor het laatste stuk. We hebben geen haast. We gaan ons doel hoe dan ook bereiken.
Dan kunnen we daarna aan de wereld laten zien wat we bereikt hebben.

Nieuwe berg
Om daarna samen af te dalen en aan een nieuwe berg beginnen. Het heerlijke eten dat ik in mijn rugzak heb, is bijna op. De fles champagne bewaren we nog even, die drinken we op de top. We kunnen uitgerust en opgewekt weer verder. Op naar het laatste stuk berg en helemaal boven wacht ons de triomf op de top!

Wil je weten hoe het verder gaat met het schrijven van mijn boek Briard, maatje voor het leven? briardmaatjevoorhetleven

2015 - 2023 Vrouwtotaal