Kerst

kersttijd artikel De kersttijd begint tegenwoordig half oktober en dat is anders dan in mijn jeugd.

In mijn jeugd was er een duidelijke datum, 6 december. Elke avond is er nu een kerstfilm en die heeft een vast patroon. Een man en vrouw ontmoeten elkaar en zien het niet zitten en het eindigt met een omhelzing. Mijn ervaring is iets anders.

Na het behalen van mijn diploma van de H.B.S had ik een vakantiebaantje bij het dagblad Trouw en daar zag een leuk meisje en ik zag het meteen zitten. Ik maakte een afspraakje. Dat heet tegenwoordig een date, spreek uit deet.

We zouden naar de Cineac Amsterdam gaan, alleen vergat ik welke van de twee, 50% kans dat het misgaat en die kans greep ik aan. Het heeft meer dan een jaar geduurd voor we weer een afspraakje maakten.

Ik was toen in militaire dienst en wilde in het weekend niet die vervelende kisten aan. Dus op naar de stad. Eerst even bij Trouw langs om dat leuke meisje te ontmoeten.

Zij wist een goede schoenenzaak en liep even mee. Ze ging ook mee naar binnen. Twee paar schoenen vond ik geschikt en ik moest een keuze maken. Dat was geen probleem want die had zij al gemaakt. Terwijl ze dat tegen mij zei, keek ze me daarbij aan met en gezicht van durf niet het andere paar te kiezen. Nou dat durfde ik dus niet.

Ze woonde in het Gooi en de afspraak was dat ze zondag met de trein om 14.00 uur zou komen. Die zondag stond ik 13.00 uur op een strategische plek zodat ik alle drie de uitgangen kon zien, geen risico nemen.

Twee maanden later spraken we af dat we zouden trouwen en dat deden we vier en half jaar later.

Tekst: Ton Prins

2015 - 2024 Vrouwtotaal