Een boodschap om over na te denken

boodschap artikel Over een koning van een gemeenschap met tien wilde honden.

Hij gebruikte de honden om iedereen van zijn dienaren te martelen en op te eten die verkeerd deden. Een van de bedienden gaf een mening die verkeerd was en de koning vond het helemaal niet leuk. Dus beval hij om de bediende voor de honden te gooien.

De knecht zei: 'Ik heb je tien jaar gediend en je betaalt me zo terug? Geef me alsjeblieft tien dagen voordat je me voor deze honden gooit'! De koning heeft ingestemd.

Gedurende die tien dagen ging de knecht naar de hondenoppas en vertelde hem dat hij de komende tien dagen de honden wil bedienen. De bewaker was verward maar ging akkoord en de bediende begon de honden te voeren, ze schoon te maken, ze te badderen en ze allerlei troost te geven.

Toen de tien dagen voorbij waren, beval de koning dat de knecht voor de honden moest worden geworpen voor zijn straf. Toen hij erin werd gegooid, waren we allemaal verbijsterd toen we de hondsdolle honden aan de voeten van de butler zagen likken!

De koning, verward over wat hij zag, zei: 'Wat is er met mijn honden gebeurd'? De bediende antwoordde: 'Ik heb de honden slechts tien dagen gediend en ze zijn mijn dienst niet vergeten. Toch heb ik je tien hele jaren gediend en je vergat alles, mijn eerste fout'!

De koning realiseerde zich zijn fout en beval de dienaar vrij te laten. Deze post is een boodschap voor iedereen die de goede dingen vergeten die iemand voor hen doet zodra de persoon hen iets verkeerd doet.

Vergeet het verhaal niet dat vol met goed zit door een fout die je niet leuk vond. 

Tekst: Katerina Kestekidou

2015 - 2024 Vrouwtotaal