Als kind hield ik van...

passie artikel Elk kind heeft zo zijn dromen, passies en bezigheden.

Lezen
Ik hield van lezen en creatief bezig zijn. Het woord boekenwurm was dan ook helemaal op mij van toepassing. Mijn moeder kon roepen wat ze wilde, maar wanneer mijn zus of ik in een boek aan het lezen waren, dan waren we even niet meer in dezelfde wereld als zij. Wanneer ze voor me stond en nogmaals riep dat we bijvoorbeeld gingen eten, schrok ik op en hoorde voor het eerst wat ze zei.

Schrijven
Al op de kleuterschool schreef ik woordjes. Eerst gewoon kopiëren van het aap-noot-mies plankje. Daarna leerde ik op de basisschool echt lezen en schrijven. Wat ging er een wondere wereld voor me open.

Ik was zo vaak in de bibliotheek als ik maar kon. Daar was de vreugde groot wanneer ik weer een nieuwe rij kon gaan lezen, omdat ik elke week meer letters leerde. Eenmaal aan het lezen, volgde al snel de liefde voor het schrijven. Menig poëziealbum heb ik vol geschreven met kleine gedichtjes en verhaaltjes.

Teleurstelling
Wanneer je dan op school opdrachten krijgt en de juf of meester het niet mooi vindt of niet goed genoeg om je zelfs een voldoende te geven, is de teleurstelling groot. Ik heb me langere tijd niet goed genoeg gevoeld om ook maar iets te gaan schrijven. Nu weet ik dat dit ook met andere zaken te maken had en niet alleen met het schrijven.

Eind goed al goed
Na vele jaren van persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen heb ik de pen weer opgepakt. Lezen heb ik altijd gedaan. Nu schrijf ik levensverhalen van mensen en ben ik bezig met mijn eerste echte boek over mijn favoriete hond, de Briard.

De passie voor het schrijven heb ik hervonden. Het is een heerlijke uitlaatklep om te kunnen schrijven over dat wat me bezig houd.
Jullie gaan nog veel van me horen.

Wil je volgen wat ik allemaal schrijf, kijk dan op een van mijn facebookpagina’s: #Briard, maatje voor het leven en Sandra schrijft.

2015 - 2024 Vrouwtotaal