Woontrends najaar/winter 2021

woontrends2021 artikel Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de behoefte aan een veilige en vertrouwde woonomgeving vertalen zich naar twee concrete woontrends.

Veilig
Het huidige, verharde maatschappelijke klimaat vol met polarisatie en claims van fake news roept bij veel mensen een behoefte aan verbinding, gelijkheid en veiligheid op. Dat zie je ook terug in de nieuwe woontrend Safe Haven waarin een gevoel van veiligheid wordt gecreëerd.

Producten lopen soms in elkaar over en zo ontstaat er een vloeiend geheel. Het interieur lijkt je te omarmen. Binnen deze trend zie je vooral veel afgeronde en bolvormige meubels en accessoires.

Af en toe krijgen de vormen iets koddigs en lijken eigen karakters te worden, dessins zijn daarentegen van ondergeschikt belang. Het warme kleurpalet bestaat uit roze- en bruintinten. Deze worden aangevuld met diverse pasteltinten die het geheel een nog vriendelijker en vrolijker uitstraling geven tijdens de herfst en winter.

Ook aan bijvoorbeeld de eettafel. De zachte en pluizige materialen worden gecombineerd met kleurverloop en semitransparantie. Ze versterken de zachte en veilige uitstraling van het interieur.

safe3

Vertrouwd
Nieuwe technologieën, sociale media en andere vormen van digitalisering zorgen dat er veel verandert in onze maatschappij. Dat vraagt om een tegenreactie waarbij naar vertrouwde zaken wordt gezocht.

Deze herfst en winter zien we dat ook terug in de woontrend Traditional Sentiment. In deze trend vinden we traditionele vormen met een nieuw en eigentijds design.
Ze zijn strakker gemaakt of uitvergroot.

Ook worden er combinaties gemaakt van nieuwe vormgeving met bijzondere vintage producten. Dit zorgt voor een omgeving die vertrouwd aanvoelt. Binnen de trend is veel aandacht voor detaillering. Meubels zijn soms geïnspireerd op die uit de jaren ‘50.

De kleurkaart bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten en donkere kleuren. De combinatie hiervan zorgt voor een nostalgische sfeer tijdens de donkere dagen. De ruitvormige dessins hebben een eigentijds karakter.

De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende uitstraling. De trend van vertrouwdheid kun je prima doortrekken naar de feestelijke decembermaand.

Bijvoorbeeld door de eettafel te decoreren met gekleurd glaswerk, een geruit tafelkleed en servies in vergrijsde pasteltinten. Met kerstballen, dennen- en bessentakjes zet je de laatste traditionele puntjes op de i.

safe4

Inspiratie
Met de woontrends van deze herfst en winter bieden de CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Breng ook eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken.

Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je gelijk of meubels passend zijn of niet.

safe1        safe2

Kijk voor een overzicht van CBW-erkende woonwinkels, voorbeelden van moodboards en meer wooninspiratie op cbw-erkend.nl

2015 - 2024 Vrouwtotaal