Tulpen met vleugje futurisme

tulpentijd artikel Zet tulpen in een iriserende of semi-transparante vaas en de bloemen krijgen als vanzelf een futuristische uitstraling.

Futuristisch en eigenwijs
Met de bloementrend ‘New Frontiers’ haal je een vleugje futurisme in huis. Bloemen krijgen een eigentijdse uitstraling door het gebruik van vazen van matglas, met een metallic look en iriserende oppervlaktestructuren zodat per standpunt verschillende kleurschakeringen ontstaan.

De trend komt tot leven door het gebruik van krachtige bloemvormen met een vriendelijke uitstraling. En dat zijn nu juist twee belangrijke eigenschappen van tulpen. Om te voorkomen dat boeketten ‘clean’ en stijfjes ogen, bieden tulpen bovendien soelaas.

Ze zijn namelijk heerlijk eigenwijs. In tegenstelling tot andere snijbloemen groeien tulpen gemiddeld twee centimeter door in de vaas. Het resultaat is een dynamisch boeket dat je de vrolijke lentekriebels bezorgt!

Krachtig en kleurrijk
Het rijke kleurenpalet van tulpen past naadloos bij de trendkleuren van ‘New Frontiers’: zowel koele pasteltinten als krachtige, felle kleuren. Ook de verschillende bloemvormen van de tulpen vormen een perfecte match.

Variërend van de bekende Hollandse tulp tot de stijlvolle leliebloemige en van de dubbelbloemige tot de parkiettulp. Mix kleuren, soorten en vazen naar eigen smaak en creëer zo een eigentijds lentefeestje.

tulpentijd1

Tulpentijd
Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bloem toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. De tulpentijd is een periode van zo’n 100 dagen (van januari tot mei) waarin de tulp in de meest verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is.

Verzorgingstips
Snijd de steel schuin af en gebruik een schone vaas en helder water. Check regelmatig of er voldoende water in de vaas zit en vul indien nodig bij. Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel. Kijk voor meer informatie en inspiratie op Mooiwatbloemendoen

2015 - 2024 Vrouwtotaal