Samenwonen en de inrichting

samenwonen artikel Samenwonen en jullie huisraad probleemloos combineren.

Eindelijk neem je de stap en ga je samenwonen. Je wilt eigenlijk niets van je eigen huisraad missen en met de inrichting van je partners huis ben je het ook niet geheel eens, dus moet er een goede combinatie gevonden worden zodat je je in de nieuwe woonsituatie weer helemaal thuisvoelt.

Bij het ene stel verloopt dit zonder moeite maar bij de ander kunnen er harde woorden vallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Met onderstaande tips wordt het inrichten een stuk makkelijker, bijna een eitje!

Maak moodboards
Maak voor jullie je aankopen gaan doen een moodboard. Met alle social media tools die we tegenwoordig hebben – Pinterest en Instagram bijvoorbeeld – is het heel makkelijk om aan te geven wat je mooi vindt en wat niet. Maak eerst ieder een eigen moodboard en vergelijk. Zijn er kleuren of ontwerpen die overeenkomen? Een moodboard kun je natuurlijk ook per kamer maken.

Kijk waar jullie stijlen elkaar overlappen
Naast wat er overeenkomt op jullie moodboards kun je natuurlijk verder kijken dan de inrichting van andermans interieur. Zoek naar gedeelde interesses: waar houden jullie beiden van? Reizen misschien? Haal daar nog meer inspiratie uit en borduur erop verder.

Sluit compromissen
Liggen jullie stijlen mijlen ver uit elkaar? Dat is natuurlijk niet het einde van de wereld. Kom elkaar tegemoet, het gaat allemaal om het sluiten van compromissen. Wees niet bang om uit te proberen en sta open voor elkaars persoonlijke stijl.

Verzamel alle favorieten die je al hebt
Een groot deel van de verhuizing zal bestaan uit het samenvoegen van spullen die jullie al hadden. Wat mag mee en wat kan weg. Aan de hand van jullie moodboard kun je bepalen wat er wel en niet in jullie nieuwe huis past.

Dat wil niet zeggen dat je alle 'lelijke' spullen van je partner zomaar weg kunt gooien. Er bestaat ook nog zoiets als emotionele waarde.
Jij wilt vast ook niet alles wat niét binnen de stijl van jullie moodboard past, wegdoen.

Discussieer over de stijl en jullie voor- en afkeuren en ook hier geldt: sluit compromissen. Wees niet te streng voor elkaar en vergeet niet: het allerbelangrijkste is dat jullie je er beiden thuisvoelen.

Je komt er niet uit
Vraag dan een professional om advies. Soms kom je er samen écht niet uit en heb je gewoon de mening van een professional nodig. Een interieurstylist kan je helpen een duidelijkere visie te creëren en jullie stijlen naadloos in elkaar over te laten lopen. Het inhuren van een professional is de makkelijkste manier om je moodboards realiteit te maken.

2015 - 2024 Vrouwtotaal