Laat je verrassen met Valentijn met hartvormige anthuriums

hartvormig artikel Valentijn een beetje cliché? Welnee! Je kunt je liefde en waardering voor elkaar niet vaak genoeg tonen.

Kom dit jaar eens verrassend uit de hoek met… anthuriums. Deze exotische bloemen bestaan uit een kleine kolfje met een opvallend, hartvormig schutblad. Dat is ‘multicolour’ en varieert van knalrood tot groen en van zachtroze tot dieppaars. Voor elk wat wils. En wat extra mooi is… één ‘harte bloem’ zegt al genoeg!Anthuriums hebben niet alleen een verscheidenheid aan kleur, ook het formaat kent grote verschillen. Behalve de bekende soorten met een hart van 5 cm, zijn er ook reusachtige varianten van maar liefst 20 cm.

Anthuriums zijn sterke bloemen waarvan je wekenlang geniet. Het geheim zit ‘m in de sterke steel zonder blad. Die houdt het water in de vaas schoon. Je hoeft dus niet of nauwelijks te verversen, maar natuurlijk wel af en toe bijvullen.ValentijntipRomantisch dineren? Zet liever geen hoog boeket op tafel maar liever een aantal kleine vaasjes met kort afgesneden anthuriumharten. Zo kan je elkaar tenminste recht in de ogen kijken!Anthuriums zijn verkrijgbaar bij bloemisten. Meer info, tips en inspiratie vind je op anthuriuminfo of Instagram @anthuriuminfo.

Bron

2015 - 2023 Vrouwtotaal