In 6 stappen naar Plant Design

plantdesign artikel In dit stappenplan leggen we je uit hoe je Plant Design in jouw huis laat werken.

Zo werkt Plant design in jouw huis
Gebruik je creativiteit Je kunt planten gebruiken om een ruimte af te bakenen of om juist aandacht naar een specifiek deel van de ruimte te trekken. Maak bijvoorbeeld een plantenplafond vol hangplanten. Of kijk of je interessante schaduwen kunt creëren, door een lampje onder een plant te zetten.

Kijken met andere ogen Stap letterlijk de kamer uit en weer in en probeer er met andere ogen naar te kijken. Hoe valt het licht naar binnen, hoe verschuift het door de ruimte gedurende de dag, waar komt een plant het beste tot z’n recht of waar kan je te gekke schaduwpartijen creëren met het licht dat door de planten op de muur of vloer valt?
Vergeet niet om na te denken over hoe jij je door de ruimte beweegt en welke positionering jou het beste zicht geeft op je planten.

Stijl bekennen Bedenk wat jouw plantenstijl is. Streef je naar het urban jungle gevoel, ga dan voor meerdere planten bij elkaar. Creeër spannende combinaties van planten met verschillende kleuren, vormen en texturen. Clusteren, dus! Let er bij het clusteren op dat je planten bij elkaar zet die dezelfde behoefte aan licht hebben. Want je weet het: plants who grow together, stay together.

Ben je meer het minimalistische type, kies dan voor één bijzondere of hele grote plant. Door deze op een mooie positie uit te lichten, bijvoorbeeld op een bijzettafel of plantenzuil,
hebben ze nog meer impact op de ruimte.

Niet bang zijn Durf te proberen. Door meer te doen en te proberen - plant hier, of toch daar - ontdek je jouw ideale Plant Design recept. Wat design is bepaal je zelf;
smaken verschillen. Er is geen goed of fout en het is niet erg als er eens een keer een plant doodgaat, dat is een natuurlijk iets en hoort bij het proces. Door je te ontfermen over planten vergroot je je kennis en daarmee ook je zelfvertrouwen.

Verdeel en heers Zet alle planten en potten die je al hebt in het midden van de ruimte en begin de planten opnieuw over de ruimte te verdelen. Mag er nog wel wat plant bij? Of mis je bepaalde structuren of vormen? Ga dan op fieldtrip naar de plantenzaak of het tuincentrum.

En: wees eerlijk. Je kent jezelf en weet hoe goed je in het verzorgen van planten bent. Hebben planten de neiging om snel dood te gaan in jouw huis, koop dan makkelijk te verzorgen planten. Denk daarbij aan cactussen, vetplanten of pannenkoekplanten, Yucca’sMonstera’s en Sansevieria’s. Die zijn niet kapot te krijgen.

Laat je inspireren Heb je meer inspiratie nodig, check dan Pinterest en Instagram voor toffe groene projecten. En verwerk je inspiratie in een moodboard.  

plantmasters

We hopen dat deze 6 stappen je op weg helpen.

Bron

2015 - 2023 Vrouwtotaal