Een landelijk interieur

landelijk artikel Landelijk wonen is een woontrend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Bij de trend worden natuurlijke kleuren in combinatie met doorleefde en pure materialen gebruikt. Landelijk wonen is een sfeervolle en stijlvolle woontrend, welke ook goed met andere woonstijlen gecombineerd kan worden.

Opvallend aan het landelijke interieur is dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren en doorleefde materialen. De landelijke wonen trend komt eigenlijk van het wonen in een landelijke omgeving zoals op een boerderij, maar ook in een nieuwbouwwoning kan deze manier van inrichten goed worden toegepast.

Wanneer je de woning in een landelijke stijl wilt inrichten, is het belangrijk om daarvoor een goede planning te maken. Het is hierbij belangrijk dat je voor jezelf een duidelijk beeld vormt van welke sfeer je precies wilt creëren en of je je lekker en op je gemak voelt bij deze inrichting.

Als je eigenlijk onzeker bent over het hoe en wat van de inrichting dan kun je ook één of meerdere moodboards maken waarop je een collage maakt van de meubels en accessoires die jij graag in het interieur wilt plaatsen.

Met het beginnen van het inrichten van een landelijk interieur is het het beste om bij de basis te beginnen. Hierbij moet je denken aan de gekozen kleuren op de wanden en vloeren en ook de gebruikte materialen hiervoor. In vele landelijke interieurs zie je dat er gebruik wordt gemaakt van houten voeren.

Naast de basis kan men allerlei middelen gebruiken om het landelijke interieur verder compleet te maken. Zo zijn er heel uiteenlopende meubels die in de landelijke stijl passen, een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld whitewash kasten of tafels. Daarnaast moet je vooral ook je eigen creativiteit gebruiken bij het zoeken naar leuke landelijke woonaccessoires.

Een landelijke tuin inrichten
Niet alleen het interieur kan op een landelijke manier worden ingericht, men kan deze stijl ook verder doorvoeren in de tuin. Bij een landelijke tuin wordt vaak een zichtlijn naar buiten vrij gelaten zodat het omringende landschap vanuit de tuin gezien kan worden.

Dit is natuurlijk niet bij iedereen mogelijk. Daarom ligt de basis van een landelijke tuin vaak dichter bij huis waar het terras eigenlijk ingericht wordt als een verlengstuk van het landelijke interieur.

Hierbij kunnen landelijke tuinmeubels worden gebruikt die aansluiten op het interieur binnenshuis. Daarnaast zijn er ook voor in de tuin leuke landelijke tuinaccessoires en landelijke buitenlampen die voor veel sfeer en stijl zorgen.

Indien je de mogelijkheid hebt in de tuin sluiten fruitbomen of een haag van knotwilgen erg goed aan bij de landelijke stijl.

Bron

2015 - 2024 Vrouwtotaal