De comfortabele boxspring

boxspring artikel Het woord boxspring komt oorspronkelijk uit het Engels.

Letterlijk vertaald staat het voor een doos met veren. Het onderstel van een boxspring bestaat namelijk uit een houten of metalen ‘doos’ die wordt opgevuld met (pocket) veren. Daarop komt normaal gesproken een pocketvering matras en meestal ook een topdekmatras.

Hotels
Boxsprings op je vakantieadres. Je bent misschien net terug van een stedentrip. Heb je in een hotel geslapen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk op een comfortabele boxspring gelegen. De meeste hotels maken gebruik van boxspring bedden omdat deze comfortabel en mooi zijn.

Een boxspring in huis
Steeds meer mensen willen het gevoel van luxe en comfort dat ze op vakantie ervaren ook in huis halen. Waar boxsprings voorheen alleen voor mensen met heel veel geld beschikbaar waren, zijn boxsprings tegenwoordig voor elke klasse beschikbaar.

Boxsprings zijn erg gewild omdat ze erg comfortabel zijn en tevens een goede ventilatie bieden. Doordat zowel het onderstel als het matras voorzien is van pocketveren, kan het bed zich goed aanpassen aan het lichaam. Een ander voordeel voor veel mensen is dat men bij een boxspring een hoge instap heeft.

Boxspring als onderdeel van het interieur
Waar bedden voorheen voornamelijk de functie moesten vervullen van een bed waarop men van een goede nachtrust kon genieten, dienen bedden tegenwoordig ook als eyecatchers. Een mooie boxspring in het middelpunt van de slaapkamer maakt de slaapkamer helemaal af.

Boxsprings kunnen worden bekleed met verschillende soorten stoffen. Hierdoor is het mogelijk om een boxspring in een bepaalde kleur te bestellen, zodat deze goed aansluit bij de rest van het interieur.

Aanpassingen op gebied van comfort
Naast de uiterlijke aanpassingen kan een boxspring ook aanpassen op comfort. Normaal gesproken maakt men bij een boxspring gebruik van pocketvering matrassen, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk.

Pocketvering matrassen zijn ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij het verschil vooral zit in het aantal veren per vierkante meter. Boxsprings kunnen zelfs geleverd worden in elektrisch verstelbare versies, waardoor het mogelijk wordt om rechtop te zitten in bed.

Het toppunt van luxe op het gebied van boxsprings zijn boxsprings die worden geleverd met een televisie in het voetstuk! Hierbij komt met een druk op de knop een televisie uit het voeteind omhoog!

2015 - 2024 Vrouwtotaal