Bespaar op binnen en buiten schilderwerk

schilder artikel In dit blog een toelichting van de prijzen waar je rekening mee moet houden wanneer je je huis wilt laten schilderen.

Wie herkent het niet? Je wilt je huis laten verven of je auto laten maken, maar je hebt geen verstand van auto’s of schilderwerk en daarom ook geen enkel idee wat het precies gaat kosten.

Veel mensen zijn daarom bang dat ze teveel moeten betalen omdat ze weinig kennis hebben van deze zaken. Het is dan ook handig om van tevoren op de hoogte te zijn van de gangbare prijzen.

Door simpelweg bij een aantal verschillende bedrijven offertes aan te vragen en deze te vergelijken, voorkom je dat je onnodig te veel kosten zult maken. Natuurlijk kan het schilderwerk voor binnen en buiten door dezelfde schilder worden gedaan; dit is overigens niet bij elke schilder mogelijk.

Vergeet daarnaast ook niet dat het schilderwerk van binnen totaal iets anders is als het schilderwerk voor buiten. Zo moet het schilderwerk buiten alle weersomstandigheden kunnen doorstaan, van vorst tot aan een hittegolf en storm. Wees dus verstandig en vraag een schilder offerte aan bij één of meerdere offertesites.

Binnenschilder
Voor projecten met schilderwerk voor binnen wordt de prijs in vele gevallen berekend per vierkante meter of per uur. Als je nu totaal geen idee hebt hoe duur een schilder normaal ongeveer per uur of per vierkante meter kost, dan kun je als richtlijn deze getallen aanhouden: €35,00 à € 40,00 per uur of € 30,00 à € 35,00 per vierkante meter.

Meestal wordt er bij fijn schilderwerk zoals kozijnen en deurposten per uur gerekend. Dit komt omdat deze kleine oppervlaktes bijna niet zijn aan te duiden in vierkante meter. Zo worden bijvoorbeeld plafonds en/of muren wel uitgedrukt in vierkante meters.

Buitenschilder
Een project met schilderwerk voor buiten wordt in tegenstelling tot binnenschilderwerk vaak de prijs in het totaal geoffreerd. Door de vier verschillende seizoenen is het in de meeste gevallen nodig om het buitenschilderwerk om de vijf jaar ongeveer weer aan te pakken. Er zijn hierbij wel uitzonderingen zoals het schilderwerk dat erg veel in de zon staat of het liggend schilderwerk dat meer in aanraking komt met neerslag.

2015 - 2024 Vrouwtotaal