Hoe laat je je haar dikker lijken?

haar artikel Wie droomt er niet van dik, gezond en volumineus haar?

Natuurlijk, dat doen we allemaal! Ook al zijn we vaak geboren met een bescheiden bos, dat hoeft niet te betekenen dat het onmogelijk is om een weldadige bos te creëren. Er bestaan verschillende trucjes om je haar dikker te laten lijken dan het in werkelijkheid is!

Touperen (tegenkammen)
Dit heeft een slechte reputatie, maar doe je dit op de juiste manier dan kan het je het glamoureuze volume geven aan je haar zodat men zich omdraait bij het passeren. Neem dunne reepjes haar en kam in tegengestelde richting richting hoofdhuid.

Spuit een lichte lak of fixatie spray bij de hoofdhuid gooi je haar naar achteren. Herhaal dit tot je alle plukken haar hebt gehad. Borstel het geheel heel licht en spuit er eventueel nog wat lak overheen. Je bent nu klaar met je retro-look!

touperen

Gebruik je handen met fohnen
Het overdadig trekken of rechtzetten van de haarschacht tijdens het drogen, zal alle elasticiteit en natuurlijk volume uit je haar nemen. Droog het voorzichtig en niet te droog, vooral als je een ronde borstel gebruikt.

Dus voor de beste resultaten, probeer je hand te gebruiken terwijl je je haar droogt. Het geeft het meer volume en zal beter zijn om de gezondheid van je haar te behouden.

haar2

Droogshampoo
Droogshampoo moet de beste vriend van elke vrouw zijn. Het absorbeert overmatige olie en geeft je haar een gezond en schoon uiterlijk zonder het te wassen. Het is echt makkelijk te gebruiken.

Je sprinkelt het enkel op de haarwortels, masseert het in en daar ga je! Als je geen fan bent van chemicaliën kun je ook babypoeder als alternatief gebruiken, het geeft hetzelfde resultaat.

haar3

Slaap niet met nat haar
Dit is een veel voorkomende fout en zal je haar platter doen lijken dan normaal. Wanneer je met nat haar slaapt, zal de druk van het kussen op je haar duwen en ongeacht wat je de volgende ochtend probeert te doen, het ziet  er nog steeds plat uit.

Het beste wat je kunt doen, is om je haar te drogen, in een knotje te doen en te gaan slapen. De volgende morgen heb je meer volume en je bent klaar om te gaan.

haar4

2015 - 2023 Vrouwtotaal