Zit er een oude ziel in jou?

oudeziel artikel Het lijkt soms bijna een hype: het hebben van een oude ziel.

Wetenschappelijk valt het niet te verklaren, maar toch hebben veel mensen het gevoel dat dit niet de eerste keer is dat ze hier op Aarde rondlopen. Heb jij ook het vermoeden dat je een oude ziel bent? Lees dan vooral verder. Ben jij een oude ziel? Let’s find out!

Een oude ziel heeft zo haar karaktertrekken: ze is hoog sensitief en vatbaar voor het oppikken van energieën in een ruimte. Sommige levenslessen hoef je na al die vorige levens niet meer te leren, dat scheelt.

Maar je kunt je af en toe ook verrekte eenzaam voelen ten opzichte van anderen die in een totaal andere vibe verkeren. Hieronder vind je de 5 belangrijkste kenmerken van een oude ziel. Doe de check en leer jezelf en je omgeving beter begrijpen.

Energie detox
Voor een oude ziel is tijd voor zichzelf nemen van levensbelang. Sluit jezelf regelmatig af voor sociale verplichtingen, werkdruk en verkeerde verwachtingen die sociale media scheppen waar je aan dient te voldoen.

Tijd alleen doorbrengen is heilzaam. Trek je terug in de natuur, thuis of maak een strandwandeling. Dat brengt je terug naar de kern. Kluizenaar of niet: jij hebt stilte nodig om jezelf op te laden en daar hoef je je niet voor te schamen. Het gaat simpelweg om het detoxen van andermans energieën die jij met je mee hebt gedragen.

Hang naar groei
Het hebben van een gezond en comfortabel leven is leuk, maar geeft een oude ziel onvoldoende voeding om lang op te teren. Persoonlijke- en spirituele groei zijn essentieel voor een meaningful life.

En daar hoort ook pijn bij. Zonder pijn om doorheen te gaan en te overwinnen, is er geen groei dus geen uitdaging. Soms kan juist een depressie, eetstoornis of burn-out je ogen openen om daarna als vlinder uit een cocon te ontwaken.

Bovenmatig intuïtief
Af en toe krijg je het unheimlische gevoel dat kinderen wijzer zijn dan hun ouders. Dat zou zomaar eens kunnen kloppen. Kinderen met een oude ziel hebben een gave mensen te lezen door iemand te observeren. Het lijkt wel of ze allerlei informatie aan het downloaden zijn.

De software van een oude ziel is al compleet bij de geboorte. Het enige dat verandert naarmate het kind opgroeit, is dat het leert de binnenkomende informatie te duiden.

De intuïtie van een oude ziel is dermate ontwikkeld dat het makkelijk is mensen snel te scannen op raakvlakken, eventueel uit vorige levens. Ze doorzien de echte intenties van mensen direct en weten wanneer ze een spelletje vooral met zichzelf spelen.

Angst voor massa
Een oude ziel houdt van alles dat met het hart gemaakt is. Vandaar dat ze een afkeer voelen richting schreeuwerige muziek, tv commercials of overmatige massaconsumptie. Vanuit vorige levens is een oude ziel gewend op een alternatieve manier naar situaties te kijken. Vandaar dat zij het ‘gewone’ leven als saai en leeg kunnen ervaren.

Onvolmaakte reis
Het leven is een reis die nooit af en nooit volmaakt is. Met die overtuiging staan mensen met een oude ziel vaak in het leven. Ze hebben way back geleerd dat vertrouwen hebben in een goede afloop hun grootste goed is en ze genieten van de reis vol ups en downs. Af en toe overvalt ze een gevoel van dankbaarheid voor al het moois waar ze zich over verwonderen. Niets is namelijk vanzelfsprekend.

Bron

2015 - 2024 Vrouwtotaal