Tijd voor wat positiviteit

positiviteit5 artikel Hey jij daar... Ja, ik heb het tegen jou!

Sta jij (nog) positief in het leven? Of denk je momenteel eerder negatief na alle ellende van de afgelopen pandemie en beperkende regeltjes? 

Weet je dat (vooral westerse) mensen sneller het negatieve zien dan het positieve en dat 'positiviteit' officieel zelfs geen woord is in het Woordenboek der Nederlandse taal,
dat positiviteit dus eigenlijk niet bestaat?

Triestig eigenlijk, want ondanks alle tegenslagen en beperkingen valt er altijd wel iets positiefs te beleven ook, het is maar hoe je het bekijkt. Eigenlijk is het hoe je het zelf invult, je eigen mindset dus of hoe je zelf denkt.

Is klagen over het weer, over de bus die te laat is, over de mondkapjesplicht, over de koude, over de warmte, over teveel werk, over te weinig werk, over de kapper die gesloten is, over alles wat je irriteert, over... ook in jouw dagelijkse bezigheden aanwezig? Lees dan zeker verder.

Stel dat alles altijd zou verlopen hoe je het zou willen en op de manier dat je het in gedachten had, is het dan nog wel een uitdaging als je al op voorhand weet hoe het gaat lopen, kun je dan van een succes spreken of is het dan maar heel gewoontjes, want je wist al hoe het ging zijn?

Als jij 's morgens onvriendelijk tegen je medemens bent, verwacht je dan dat diezelfde medemens vriendelijk is tegen jou? Zou het niet fijner zijn als we terug een gemeende goedemorgen tegen elkaar kunnen zeggen of samen kunnen leven en werken zonder negatieve energie?

Het is trouwens ook zo dat positieve energie aanstekelijk werkt, dat je die als het ware laat vermenigvuldigen wanneer je die positiviteit met je medemensen deelt. Soms denk ik wel eens dat we teveel zomaar in de schoot geworpen krijgen om het positieve te blijven zien; daarom lanceer ik hier een oproep en dat is deze: bekijk het eens van de andere kant.

Ik bedacht voor mezelf al een soort van project wat met fotografie te maken heeft en dat schoonheid op een heel andere manier in beeld brengt, maar jij mag eerst eens over dit zinnetje nadenken, er iets positiefs aan koppelen en er dan helemaal voor gaan.

Want zeg nu zelf... een berg positivisme kunnen we allemaal wel gebruiken en het zou mooi zijn om dat hier op dit mooie platform te kunnen delen. Strooi hier dus maar gretig met 'onbestaande' positiviteit!

Tekst: Henkjan de Krijger

Bron

2015 - 2024 Vrouwtotaal