Je zelfacceptatie vergroten

zelfacceptatie artikel Wanneer je werkt aan zelfacceptatie leer je te accepteren dat je goed genoeg bent.

Heb je vaak het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Zelfacceptatie is je antwoord. 

Tips voor meer zelfacceptatie
Kijk, we voelen ons allemaal niet goed genoeg van tijd tot tijd. Als je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent dan heb je waarschijnlijk de neiging om dingen te doen om dit gevoel te verminderen.

En de dingen die we doen om ons beter te voelen, zijn vaak de dingen die op de lange termijn niet werken. Zoals bevestiging zoeken van anderen, ons anders gedragen om goedkeuring te krijgen of onszelf verbeteren: afvallen, trainen, veranderen en onszelf kneden.

Er is niets mis met zelfverbetering, maar deze route is eindeloos. Als je het gevoel hebt dat je constant moet veranderen zodat je eindelijk het gevoel kunt hebben dat je goed genoeg bent, dan ben je de rest van je leven bezig.

De route van zelfacceptatie
Wanneer je werkt aan zelfacceptatie leer je te accepteren dat je goed genoeg bent, precies zoals je nu bent. Je beseft dat je altijd mag veranderen als je dat wilt, maar dat dit niet nodig is om waardevol genoeg te zijn om van gehouden te worden.

Het fijne aan deze route is dat deze eindig is. Dat wil zeggen: op een dag heb je jezelf geaccepteerd zoals je bent. En hoef je dus niet constant moeite te doen om het gevoel te hebben dat je goed genoeg bent zoals je bent.

Dus het is slim om te werken aan je zelfacceptatie. Niet alleen omdat het je uiteindelijk een hoop moeite bespaart. Maar ook omdat het je een sterker gevoel van liefde, zelfvertrouwen, rust en zelfcompassie bezorgt.

En ja, vanuit daar kun je nog steeds jezelf verbeteren. Maar niet langer vanuit een gevoel dat je niet goed genoeg bent. Maar vanuit het gevoel dat je waardevol bent en dat je goed voor jezelf wilt zorgen.

Tips om aan de slag te gaan met zelfacceptatie
Hieronder heb ik een paar startpunten die je helpen aan de slag te gaan met het vergroten van je zelfacceptatie. Ik ontwikkelde mijn online cursus voor meer zelfvertrouwen, waardoor je meer zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfcompassie opbouwt. Bekijk ook deze video

Bron en foto

2015 - 2024 Vrouwtotaal