Hebben dromen met spiritualiteit te maken?

dromen artikel Dromen hebben we allemaal wel eens. De één heeft de droom onthouden, de ander is hem volkomen kwijt.

Dromen zijn een groot raadsel. Een mysterie. Dromen is uiting van een wezenlijk deel van het bestaan van de mens en een wonderlijk vermogen van onze psyche. Hein Stufkens heeft het boek geschreven ‘Spiritualiteit werkt in dromen’.

Hierin legt hij uit hoe dromen ons in contact kunnen brengen met onze levensopdracht en hoe we uit dromen de belangrijke wenken voor onderweg kunnen halen. Hij bespreekt waar dromen vandaan komen, de symbooltaal en de archetypen die erin zitten en hoe je belangrijke boodschappen leert herkennen.

Daarbij geeft hij veel nuttige tips om je dromen te onthouden en ermee te werken; alleen, met anderen of met groepen. Hein Stufkens is filosoof en auteur van vele boeken op het gebied van spiritualiteit en zingeving.

Hij geeft al meer dan dertig jaar cursussen, workshops en lezingen, ook over dromen. Hij woont en werkt in het door hem gestichte bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand.

Dromen is geen zinloze zaak
Dromen kunnen het een en ander aan je vertellen. Het gaat over ons eigen innerlijk en over je diepste motivaties en streven. Het is dus best nuttig om je dromen te (laten) interpreteren: ze kunnen inzicht geven, iemand verrijken of ook doen groeien, waardoor je meer zelfkennis kunt krijgen.

Volgens de auteur zijn dromen ook van belang voor de eigen spirituele ontwikkeling. Men beseft meer en meer waar het wezenlijk om gaat in het leven en komt zo ook dichter bij het diepste innerlijke zelf.

De auteur geeft veel voorbeelden van dromen en van interpretaties van dromen, zodat de lezer als het ware handvatten krijgt om zelf met zijn dromen aan de slag te gaan. Een goed en ook wijs boekje, dat iemand aardig op weg kan helpen.

Het boekje heeft overigens meer met psychologie van doen dan met spiritualiteit; het spirituele is slechts een element in de droomuitlegging. Aan het slot van elk hoofdstuk staan oefeningen en op een gekleurd fond te volgen. Leuk als het onderwerp je boeit!

2015 - 2024 Vrouwtotaal