De spirituele betekenis van numerologie

numerologie artikel Dat sommige getallen geluk of ongeluk brengen, is terug te vinden in verschillende culturen en tijden.

Het bekendste voorbeeld van een ongeluksgetal is het getal 13. In veel culturen wordt dit getal als ongelukkig beschouwd. Zo wordt er in sommige hotels en kantoorgebouwen geen 13e verdieping aangegeven en worden er geen kamers met het nummer 13 verhuurd.

Ook vrijdag de 13e wordt gezien als een ongeluksdag. Het getal 4 in sommige Aziatische landen als ongelukkig beschouwd, omdat het uitspreken van het woord voor 'vier' in die talen erg lijkt op het woord voor 'dood'.

Wat is nu de spirituele betekenis van getallen? Kunnen getallen echt de wereld verklaren? Of onszelf? Hoe belangrijk is onze geboortedatum in het grote geheel en wat heeft het voor invloed op wie wij zijn als personen? Lees het hieronder.

Wat is numerologie?
Numerologie is de studie van getallen en hun invloed op ons leven. Het is gebaseerd op het idee dat elk getal een specifieke betekenis heeft en dat deze betekenis kan worden toegepast op verschillende aspecten van ons leven, zoals onze persoonlijkheid, relaties en carrière. Numerologen geloven dat getallen ons kunnen helpen inzicht te krijgen in onze levensdoelen en ons kunnen helpen beslissingen te nemen die ons leven ten goede komen.

De oorsprong van numerologie
De oorsprong van numerologie is net als veel oude filosofieën enigszins mysterieus. De oudste schriftelijke verslagen van numerologie zouden te vinden zijn in Egypte en Babylon, maar er is ook bewijs dat het duizenden jaren geleden werd gebruikt in Rome, China, Griekenland en Japan.

Pythagoras, een Griekse filosoof, wordt over het algemeen beschouwd als de grondlegger van moderne numerologie, hoewel het niet bekend is of hij het daadwerkelijk heeft uitgevonden.

Hij had echter een aantal theorieën achter numerologie, waardoor getallen op een heel ander niveau werden gebracht. Deze theorieën zijn nu de basis van moderne numerologie en de reden waarom Pythagoras de eer krijgt voor deze discipline.

pythagoras

Wie is Pythagoras?
Pythagoras leefde tussen 570 en 500 voor Christus en is één van de oudste numerologen die we kennen. Zijn beroemde uitspraak is: ‘Alles bestaat uit getallen. Als u de getallen kent, kent u zichzelf’.

Getallen beïnvloeden je karakter, geven je inzicht in wie je bent, wat je lot is en wat je zwakke en sterke punten zijn en ze kunnen je vertellen hoe je gelukkig kunt leven, wat je in dit leven leren of afleren moet en hoe anderen je zien.

Ontdekking van Pythagoras
Getallen zijn het symbool van vermogens en gebeurtenissen. In getal-patronen ontdekte Pythagoras ook verklaringen van natuurlijke verschijnselen. Volkeren uit de oudheid communiceerden, als ze niet dezelfde taal spraken, door middel van getallen. Getallen zijn nu nog steeds de enige universele taal waardoor alle mensen met elkaar kunnen communiceren.

Hoe werkt numerologie
Bij numerologie wordt elke letter van het alfabet toegewezen aan een bepaald getal, van 1 tot 9. Door deze getallen te combineren en te analyseren, kunnen numerologen verschillende persoonlijkheidskenmerken en levenspaden afleiden. Het is ook mogelijk om de numerologie toe te passen op specifieke datums, zoals geboortedata, huwelijksdata en belangrijke gebeurtenissen in ons leven.

Methoden en systemen
Er zijn verschillende methoden en systemen van numerologie, waaronder de Pythagorese methode en de Chaldeeuwse methode. Elk systeem heeft zijn eigen unieke benadering van getallen en hun betekenis. Sommige numerologen combineren ook numerologie met andere methoden, zoals tarotkaarten leggen of astrologie, om een ​​dieper inzicht in ons leven te krijgen.

Hoewel sommige mensen sceptisch staan tegenover numerologie, vinden anderen het een waardevolle tool om inzicht te krijgen in hun leven en hun beslissingen te informeren. Door de betekenis van getallen te begrijpen en deze toe te passen op ons leven, kunnen we beter begrijpen wie we zijn en wat onze doelen zijn.

Getallen en je relatie
De betekenis van getallen kunnen je inzicht geven in je partner en vertellen waarom je partner op een bepaalde manier reageert. Helaas schrikt numerologie ons vaak af omdat wij denken dat het een ingewikkelde rekenmethode is.

Er bestaan verschillende manieren om ons getal of het getal van een ander uit te rekenen. Sommige berekeningen zijn ingewikkeld, maar voor iedereen is het nu mogelijk om binnen een paar seconden zijn of haar getal uit te rekenen.

Numerologie en de liefde
Ook de letters van een volledige naam staan voor een getal. Schrijf zo jouw volledige naam uit en kijk welke nummers corresponderen bij iedere letter. Je kunt zo ook de getallen van andere uitrekenen. Het getal van je partner kan zo bijvoorbeeld vertellen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert.

Het nummer van je zusje kan je een kijkje geven in wat voor een soort baan ze misschien ooit zal krijgen. Ook onthult numerologie of mensen bij elkaar passen. Zelfs kunnen ze onthullen welke lessen in de liefde je moet leren voordat je relatie succesvol en gelukkig is. Kortom, numerologie geeft de antwoorden die wij zoeken in de liefde.

Engelen getallen
Engelengetallen zijn herhalende getallen die mensen opvallen, zoals bijvoorbeeld 111, 222 of 333. Kom jij deze getallen vaak tegen? Dan is dat zeker geen toeval, maar boodschappen van de engelen die bedoeld zijn om ons te begeleiden en te helpen.

De getallen hebben elk hun eigen betekenis en kunnen verschillende boodschappen overbrengen, afhankelijk van de context en situatie waarin ze verschijnen. Bijvoorbeeld, het getal 111 wordt vaak geassocieerd met het begin van een nieuwe cyclus of het manifesteren van je dromen, terwijl het getal 444 kan betekenen dat je op de juiste weg zit en gesteund wordt door de engelen.

Het is erg belangrijk om je bewust te worden van de engelengetallen en hun betekenissen en om te vertrouwen op de begeleiding van de engelen. Dit kan helpen om meer verbondenheid en richting te ervaren in het leven en om beter in staat te zijn om uitdagingen aan te gaan en persoonlijke groei te bevorderen.

Bron + foto

2015 - 2024 Vrouwtotaal