Hoe ga je goedkoper uit eten?

restaurant artikel Nederland staat al jarenlang in de top vijf van duurste landen om uit eten te gaan.

Een flinke tegenvaller als je bezig bent met besparen of als chique dineren er niet altijd in zit, maar je jezelf wel een keertje wilt trakteren op iets lekkers.
Ik geef zeven tips om in Nederland voordeliger een hapje te gaan eten.

1. Bestel meerdere voorgerechten
In plaats van drie gangen kun je er ook voor kiezen om twee of drie voorgerechten te bestellen. Het vereist even wat hoofdrekentalent, maar meestal ben je op die manier goedkoper uit en kun je ook nog meer verschillende gerechten proeven. Het zal niet voor iedereen genoeg zijn, maar de kleinere eter is zo goedkoper uit!

2. Eet vegetarisch
Een vegetarisch gerecht is negen van de tien keer goedkoper dan een gerecht met vlees of vis. Als je altijd vlees eet, zal het even wennen zijn, maar restaurants met een goede kok weten vegetarische gerechten op tafel te toveren waar je smaakpapillen direct van beginnen te juichen. Probeer dus eens een vegetarisch restaurant wanneer je ziet dat de prijsverschillen met vleesgerechten vrij groot zijn.

3. Kies een goedkopere dag
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn de meest populaire dagen om uit eten te gaan. Maar wist je dat sommige restaurants daar hun prijzen op aanpassen?
Dat gaat dan vaak om restaurants die altijd in het weekend vol zitten, waardoor ze die aanpassing kunnen maken. Op die manier halen ze een extra beetje omzet binnen en motiveren ze mensen om ook op andere dagen te komen.

4. Maak gebruik van handige apps en websites
Kijk je op internet naar websites die helpen om jou goedkoop uit eten te laten gaan, dan kom je er een heleboel tegen. De bekendste app is misschien wel Social Deal. Daar kun je regelmatig goede deals vinden voor restaurants in het hele land.

De keuze is reuze en vaak ben je een stuk goedkoper uit dan zonder hulp van de app. Ook de app ‘Het laatste tafeltje’ helpt met het vinden van goede last-minute deals. Een restauranteigenaar kan via die app aangeven om welke tijd er nog een (laatste) tafeltje vrij is. Gebruikers van de app kunnen vervolgens een reservering maken voor die tafel, tegen kortingen die oplopen tot meer dan 50 procent.

Een populaire website voor onder andere goedkope etentjes, is Groupon. Soms eet je al een heerlijk gerecht voor minder dan 50 procent van de daadwerkelijke prijs. Zo blijft uit eten gaan nog steeds leuk. Andere websites voor goedkope deals zijn VakantieVeiligen en EtenvooreenTientje.

5. Ga uit eten op je verjaardag
Op je verjaardag krijg je in veel restaurants korting of eet je zelfs gratis. Soms moet je een volledig betalende gast meenemen, maar dan nog eet je samen lekker goedkoop. Op gratisvoorjarigen.nl kun je zien waar jij gratis mag komen eten op je verjaardag.

6. Drink geen alcohol of fris, maar water
Ga je vooral voor het eten uit eten? Of heb je niet zoveel met wijn of andere drank? Kies er dan voor om je geld niet aan drinken uit te geven. Bestel een grote fles water en drink daar met elkaar van. Dat scheelt enorm op je uiteindelijke rekening.

Ook kun je overwegen om die koffie en thee na de maaltijd te laten zitten en dit lekker thuis te doen. Zo ga je dus een stukje goedkoper uit eten, zonder in te boeten op het culinaire genieten.

7. Volg restaurants op Facebook en Instagram
Als restaurants bepaalde acties en kortingen hebben, laten ze dit vaak aan hun klanten weten via sociale mediakanalen. Als je een paar restaurants in jouw buurt volgt op Instagram en Facebook krijg je dus mee wanneer je bij jouw favoriete restaurants met korting uit eten kunt.

Bron

2015 - 2024 Vrouwtotaal