Handige bespaartips voor de vrouw

bespaartips artikel Het beste is om je maandelijkse lasten in kaart te brengen.

Bij vrijwel iedereen is het wel bekend en dus ook bij vrouwen; soms moet er op de centen worden gelet en is het doen van een grote aankoop pas aan de orde wanneer het financiële plaatje klopt.

Natuurlijk is het voor ieder persoon anders, maar er zijn ook zaken die voor veel mensen hetzelfde zijn. Daarom zullen wij je een aantal bespaartips voorschotelen zodat je in de toekomst misschien wel die o zo gewilde aankoop kunt doen.

Maandelijkse lasten in kaart brengen
Veel mensen en gezinnen hebben geen idee wat ze maandelijks aan lasten hebben en daarom doe je er goed aan om dit allereerst in kaart te brengen. Zet de maandelijkse lasten tegenover de maandelijkse inkomsten en zo weet je wat er maandelijks onderaan de streep overblijft. Ligt er een grote aankoop in het verschiet? Dan doe je er goed aan om uit te rekenen hoeveel tijd het zou kosten om het bedrag bij elkaar te sparen.

Wat staat er in huis?
Veel vrouwen hebben de neiging om een enorme hoeveelheid aan kleding en accessoires in huis te halen en deze na verloop van tijd in de kast te laten staan. Wij raden je aan om eens met een kritische blik door het huis te lopen en te kijken wat er allemaal weg kan.

Draag of gebruik je iets niet meer? Dan zijn er tal van websites waarbij het mogelijk is om tweedehands spullen aan te bieden. Ook is het mogelijk om spullen te ruilen via bijvoorbeeld een Facebook groep bij jou in de buurt.

Hierin kun je plaatsen wat je allemaal in de aanbieding hebt en met een omschrijving. Ben je nog op zoek naar een bepaald product? Dan kun je dit er mooi inzetten en wie weet kun je een mooie ruil binnenslepen en kost het nog eens weinig moeite ook. Fantastisch toch?

2015 - 2024 Vrouwtotaal