petra

Ik ben Petra en woon sinds april 2016 op het prachtige eiland Samos in Griekenland. In 2011 heb ik mijn Griekse vriend Nikos op Samos leren kennen en zijn we gaan samenwonen in Amsterdam. Omdat het onze droom was om op Samos te gaan wonen, hebben we begin dit jaar de grote stap gemaakt.

Het leven is hier heel anders dan in Nederland. We zijn veel buiten, creatief bezig, aan het vissen, veel aan het wandelen en omdat ik altijd directiesecretaresse ben geweest, is mijn leven niet te vergelijken met hoe het voorheen in Nederland was.  

Voorheen kookte Nikos altijd voor mij maar omdat ik nu veel vrije tijd heb, heb ik mede door mijn super lieve buurvrouwen de fijne culinaire kneepjes geleerd.

Dagelijks ga ik op pad in de bergen om naar kruiden en andere eetbare versnaperingen te zoeken. In het herfstseizoen zijn dat granaatappels, citroenen, sinaasappels en olijven. In andere seizoenen: kappertjes, tijm, oregano etc.

In Nederland was ik altijd druk met mijn werk, haastig leven maar hier komt mijn creativiteit volop tot bloei. Mijn interesses zijn: koken, creatief met je handen zijn (met name spullen maken van pallets, sloophout en schelpen). Ik zal dan ook regelmatig wat tips en leuke items plaatsen.

 

2015 - 2024 Vrouwtotaal