mia 2

Ik ben in de 50 en ben getrouwd met Paul Broos (werkzaam bij Eneco). Ik heb 2 kinderen in de puberleeftijd.
Ik ben jarenlang werkzaam geweest als secretaresse, assistente, office manager (oftewel: geef het beestje maar een naam). Ruim acht jaar geleden is bij mij MS geconstateerd.

Ik had de jaren daarvoor al veel vage klachten gehad (last met ogen, met balans, vermoeidheid) en had als het ware een abonnement op de huisarts. Met de diagnose MS (hoe moeilijk ook) vielen de puzzelstukjes op hun plek, al die klachten bleken al met MS te maken te hebben. Ik heb daarna nog 3 jaar kunnen werken, wel minder uren.

De MS stond helaas niet stil. Er kwamen naast lichamelijke- en visusklachten ook behoorlijke cognitieproblemen bij. Denk aan vergeetachtigheid, gebrek aan overzicht. Als ‘spil in het web’ van een afdeling is dat niet echt handig. Omdat het werken echt niet meer ging (en omdat mijn werkgever van mij af wilde) ben ik 5 jaar geleden helemaal afgekeurd.

Het leven leek toen even helemaal stil te staan. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt en dan valt er een gat,
hoewel ik me realiseerde dat het echt niet meer ging.

Mijn auto en fiets hebben plaatsgemaakt voor een stok, rolstoel, rollator en scootmobiel. Dat was even wennen, maar ik zou niet meer zonder kunnen. Voor het ‘niet meer kunnen werken’ kwamen gelukkig andere dingen in de plaats. We hebben nu een hondje en ik heb de tijd om overdag lekker met haar te gaan wandelen. Ik heb altijd graag geschreven en ook daar heb ik nu eindelijk tijd voor.

Lezen was en is een hobby van me, ik heb me nu aangesloten bij een leesclubje (met allemaal dames van 60+).
Ik ben lid van een superleuk fysio-fitness groepje met allemaal MS-meiden en, heel belangrijk, een bij tijd en wijle op Lenette van Dongen lijkende, superleuke fysiotherapieteute. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk.

MS heeft veel van me afgenomen, maar heb ik ook veel voor teruggekregen. Ik heb sowieso dierbare en dappere mensen leren kennen. Het ouder worden (pas 50, maar toch) en MS geven me veel inspiratie voor het schrijven van leuke stukjes voor Femna. Ik heb altijd een kladblokje klaarliggen om deze ideeën op te schrijven. Wie weet kan ik ze ooit bundelen en er een boek van (laten) maken. Mijn kinderdroom was immers schrijfster worden.

Save
2015 - 2024 Vrouwtotaal