Cindy Pergens

Mijn naam is Cindy Pergens, ik ben geboren in 1974 en woon met mijn drie kinderen in Hilversum.
Daarnaast werk ik al bijna 20 jaar op het hoofdkantoor van Heineken International in Amsterdam. Sinds september 2015 heb ik een eigen praktijk voor Klassieke Homeopathie in Hilversum waarvan ik graag, via mijn blog, het dagelijkse reilen en zeilen met jullie deel.

Met veel plezier en toewijding heb ik, naast mijn parttime baan, de studie tot Klassiek Homeopaat gevolgd in Amersfoort. Hier studeerde ik in juni 2015 af. Voor mijn eindscriptie heb ik een onderzoek gedaan naar een behandelplan voor de epidemische ziekte Ebola. Hier ben ik zeer trots op, ik heb dit onderzoek met veel liefde gedaan. Mijn behandelplan is gebaseerd op de behandeling van epidemische ziekten in de vorige eeuw. De resultaten die behaald zijn met Homeopathische behandelingen van infectieziekten zijn verbluffend.
Zelf vind ik dit zeer hoopgevend met oog op de steeds omvangrijker wordende antibiotica resistentie.

Ook ben ik gecertificeerd Aroma therapeute, Bach Bloesem therapeute en heb ik mijn certificatie voor Voedingsleer en Orthomoleculair Suppletie advies. Momenteel volg ik de CPION geaccrediteerde opleiding Medische Basis, welke verplicht gesteld is door de zorgverzekeraars voor alle complementair therapeuten in Nederland.

De liefde en interesse die ik altijd al had voor geneeskunde, gecombineerd met psychologie, profileerde zich meer en meer in mijn leven en werd aangewakkerd door het veel in aanraking komen met ziekten van geliefden om mij heen. Toen ik na de geboorte van mijn eerste kind zelf ernstig ziek werd en na een lange weg door de Klassieke Homeopathie weer begon te herstellen en stabiliseren bleek de keuze om dit vak zelf te gaan beoefenen meer dan een roeping. Ik zal de middag nooit vergeten dat mijn zoon zijn derde dag met 41 grd koorts inging, hij had waterpokken en was er echt ernstig ziek van.

Ondertussen had ik de huisartsenpost al meerdere keren bezocht en besloot na het zoveelste advies over vocht toedienen en nog een paracetamol en vooral opletten dat het geen hersenvliesontsteking zou worden, niet meer te wachten. Ik tilde mijn zoon op de achterbank van mijn auto en ben met gierende banden naar een Klassiek Homeopaat in Amersfoort gereden. Van haar kreeg ik 2 middeltjes mee.
Het eerste middel deed niets en ik was heel teleurgesteld, ik belde haar en overlegde, ze vroeg me het het andere middel te geven. Hij lag op de bank, ik gaf hem het middel en ging in de keuken de afwas doen.

Na 10 minuten kwam mijn dochter de keuken in en zei: Mam, mam, volgens mij gaat het beter met hem,
kom eens! Ik liep de kamer in en was verbaasd om te zien hoe mijn zoon rechtop zat met zijn ogen open
(hij kon de uren daarvoor alleen maar uitgeput liggen met ogen dicht). Het was niet alsof hij opeens springlevend door de kamer rende, maar hij keek me eindelijk weer aan en zei: Mam, ik heb honger, mag ik wat eten?..... toen wist ik het zeker! Ik ging de studie tot Klassiek Homeopaat volgen.

Mijn eigen ontwikkeling in de 6 jaar studie waren niet gering en ook zeker niet zonder slag of stoot. Gelukkig heb ik door een zware echtscheiding en vele andere tegenslagen toch mijn doel weten te bereiken en dat was afstuderen. Ik begon aan de opleiding als jonge moeder, jonge vrouw, vastgeketend aan structuren en gewoontes vanuit mijn jeugd en ben zo diep naar mezelf gegaan, mede dankzij de colleges therapeutische vorming, dat ik eindelijk besefte dat die persoon waar ik al jaren naar op zoek was, de persoon die me zou helpen, raad geven en mij de weg zou wijzen. Dat ik die persoon zelf ben!

Ik heb daarvoor een prachtig pad mogen volgen, gelukkig met vrienden, mede studenten, docenten, heel fijne collega homeopaten en stagebegeleiders. Klassiek homeopaat worden doe je namelijk niet in een paar weken, dat is een proces en een inzicht. Het heeft niet alleen te maken met de ziektebeelden van de meer dan 2.000 homeopathische middelen kennen, of alle anatomie en pathofysiologie van het menselijk lichaam kennen, maar vooral met onpartijdig zijn en objectief kunnen kijken naar de personen die naar je toe komen voor hulp, ze in hun waarde laten, zonder oordeel en op die manier kijken naar wie zij zijn, wat ze nodig hebben. Om om bij het simpele waterpokken voorbeeld te blijven, mijn jongste dochter had daarvoor het prachtige Pulsatilla nodig en mijn zoon had Chamomilla nodig. Logisch, want het zijn toch allebei totaal verschillende persoonlijkheden, waardoor ze allebei een ander behandelplan nodig hebben.

Misschien vind je het leuk om de recensies op mijn website te lezen op artemis-homeopathie.nl;
daar staat ook een van mijn stagebeoordelingen op.

2015 - 2024 Vrouwtotaal