hodgkin artikel Op 15-jarige leeftijd de diagnose Non Hodgkin krijgen en daarna twee en half jaar je door de chemotherapie heen vechten.

Wat is ze mooi, denk ik als ze binnenkomt in de praktijk. Ze begint haar verhaal te doen en mijn adem stokt; op 15-jarige leeftijd de diagnose Non Hodgkin krijgen en daarna twee en half jaar je door de chemotherapie heen vechten, niet kunnen lopen, kaal worden, geen sociaal leven meer kunnen leiden en dat middenin je puberteit EN geen traan laten, al die tijd niet, omdat je ziet dat je ouders zulk zwaar verdriet hebben en jij ze niet nog meer wil belasten met jouw eigen angst en verdriet. Kippenvel!

Mijn gedachten schieten even naar mijn neefjes die ik verloren heb aan ziekten, 11 en 15 jaar oud en wat voor een sporen van pijn dat achter heeft gelaten in mijn familie.

Deze dame heeft het gevecht gewonnen, ze zit tegenover me, 22 jaar jong maar eigenlijk 22 jaar oud. Wat vind ik haar dapper. Ze zoekt homeopathische begeleiding, omdat ze nog steeds moe is en fysieke klachten heeft overgehouden aan de chemo, haar lever werkt niet meer naar behoren, haar linker nier nog maar voor 20% en ze heeft veel last van hoofdpijnen.

Een behandeling met klassieke homeopathie heeft altijd tot doel om de effectiviteit van het lichaam te verbeteren en het dichter naar een natuurlijke toestand te brengen. Bij een behandeling na bijvoorbeeld chemotherapie betekent dit dat het lichaam beter om kan gaan met de medicatie die het heeft moeten verwerken en de bijwerkingen of restverschijnselen daarvan, daarnaast helpt homeopathie je immuunsysteem aan te sterken.

Ze vervolgt haar verhaal, haar ouders zijn net na haar ziekbed gaan scheiden. Daarna kreeg zij zelf een heel zware burn out met depressie. Ze is onzeker geworden over een bepaald aantal dingen, maar zeer essentiële onderwerpen in haar leven.

Zij vertelt, ik luister… ik mag haar… ik bewonder haar en haar kijk op het leven. Ik wil haar bedanken, eigenlijk wil ik al mijn patiënten bedanken.
Voor hun vertrouwen in mij, het feit dat zij hun verhaal met mij willen delen en het feit dat ik door hen mag ontwikkelen en ruimdenkender mag worden.

Cindy Pergens, Klassiek Homeopaat
artemis-homeopathie.nl