hangplek artikel In mijn reislustige leventje heb ik talloze nachten doorgebracht in vele tientallen hotels.

Sommige hotels waren eenvoudig, andere bovengemiddeld tot zelfs een enkele keer ‘poepie sjiek’. Kortom, accommodaties in vele gradaties, soms met alles erop en eraan. Nou ja, bíjna alles.

Iets dat me nog wel eens kan storen, is het gebrek aan zit- en hangruimte. Zo komt het regelmatig voor dat een hotelkamer over op
z’n hoogst één stoel beschikt.

Bewoon je zo’n kamer met twee personen dan zal er geloot moeten worden om het gebruik van die ene zitplaats. En dient de andere persoon genoegen te nemen met een plekje op het bed.

Dat is voor even nog wel te doen, het moet echter niet te lang duren als je rug je lief is. Ook zoiets: een badkamer kan nog zo luxe en uitgebreid geoutilleerd zijn, hoe vaak gebeurt het niet dat er nergens een haakje te vinden is?

Om bijvoorbeeld je kleding op te hangen als je gebruik wenst te maken van de douche of wilt ‘poedelen’ bij de wastafel?

In Nederland proberen we voor jongeren, die met hun ziel onder de arm op straat lopen, hangplekken te creëren. Zodat ze lekker met elkaar kunnen socializen of whatever.

Ik zou ook heel graag een lans willen breken voor zit- en (op)hangplekken in hotelkamers en bijhorende doucheruimtes. Voor jong én oud!