zomers artikel Het is zomer en dat betekent tijd om gezellige dingen te doen!

De natuur schittert in volle glorie, de temperaturen schieten omhoog en waar je ook kijkt, overal zie je vrolijke gezichten. Of je nu van bloemen of planten houdt, speciaal voor alle natuurliefhebbers hebben we de leukste zomer to do's op een rij gezet.

dahlia heaven

Dahlia heaven bij FAM Flower Farm
Halleluja, meer dan 200 verschillende soorten dahlia’s staan er in de prachtige dahliavelden van FAM Flower Farm. Hier wil je heen! Tijdens een bezoek (wel even reserveren van te voren) struin je door de gekleurde velden, leer je alles over het groeien en bloeien van de knollen en bloemen en schiet je meer foto’s dan je kwijt kunt op je insta feed. Wist je al dat je nu bij ons kaartjes kunt winnen voor een uniek bezoek? Doe nu mee!

kio groot

Het groene dak op voor een homemade lunch
Bovenop het Schieblock in Rotterdam is het eerste grote oogstbare dak in de Nederland gerealiseerd: de Dakakker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en er worden honingbijen gehouden.

Voor een homemade lunch en een all day breakfast met verse producten van de DakAkker kun je van dinsdag t/m zondag terecht in het dakpaviljoen bij 'Op het dak' op het dak van het Schieblock van 09.00 - 17.00 uur en in het weekend van 10.00 - 17.00 uur. Lees hier meer over dit bijzondere groene initiatief en hun programma.

summer

Pluk je eigen boeket
Heb je zin om naar buiten te gaan, wat leuks en creatiefs te doen? Je weer even kind te voelen? Of juist met je kind te doen? Pluk je eigen boeket in een bloemenpluktuin. Er zijn er verschillende in Nederland. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rij gezet. Waar ga jij heen?  

hetloo Copyright: Hans Clauzing

Tuinen van paleis 't Loo
Geef je zomer een royaal tintje door de tuinen van Paleis 't Loo te bezoeken. Deze tuinen worden met grote liefde onderhouden en zijn erg indrukwekkend om doorheen te struinen. Voor de echte natuurliefhebbers en wandelfanaten is er het Paleispark: een natuurpark van 650 hectare groot vol bomen, vijvers, planten, fonteinen en badhuizen. 
Er zijn meerdere wandelroutes uitgezet in het park, dus je kunt je onstpannen laten leiden door dit dromerige natuurschoon. 

corso

Varend corso 2019
Wij kunnen ons niets lekkerder voorstellen dan een warme zomerdag te slijten op een kleedje langs het water. Vrienden verzamelen, lekker eten erbij en een heerlijk verfrissend drankje. En weet je wat het mooie is? Het varend corso zorgt voor muziek, prachtige boten vol groen, bloemen en gezelligheid. De corso vaart van 2 t/m 4 augustus langs verschillende steden; bekijk hier de route en vind alvast jouw spot voor dit bloemige festijn.  

Deel jouw zomer
Kortom, je krijgt het nog druk deze zomer! Wij zijn benieuwd waar jij allemaal uithangt en welke mooie bloemen en planten jij tegenkomt. Deel jouw zomerse momenten daarom op Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen.

Bron