behulpzaam artikel Het is aangenaam én praktisch als je de hulpvaardigheid van de lokale bevolking aan den lijve mag ondervinden.

Een paar jaar geleden op het aangename eiland Curaçao. Op een goede dag besluiten we met de bus ‘op stap te gaan’. Bij het lokale busstation is echter geen enkele informatie over busrichting en -tijden te vinden.

Goede raad is dan duur. We vragen een autochtone dame ons te helpen. Ze aarzelt niet en loopt linea recta op een dienstdoende chauffeur af om hem de gewenste informatie te ontfutselen.

Het lukt niet snel genoeg en ze pak een mobiele telefoon uit haar tas. Na twee minuten bellen, geeft ze ons de juiste info. Wij vervolgen onze weg met een uiterst warm gevoel. Niet alleen vanwege de hete zon, maar vooral dankzij de hulp van deze lieve dame.

Ander, veel slechter voorbeeld: busstation in Rome. Ook daar is geen info beschikbaar over bustijden en -routes. We vragen twee chauffeurs in onze nabijheid om raad.

Na veel gedoe worden we naar een bus begeleid. De chauffeur daarvan zal een seintje geven als de juiste halte is bereikt. Dat seintje moet nog komen: de bus gaat in de verste verten níet in de gewenste richting. De chauffeurs hebben zich er met drie Jantjes van Leiden afgemaakt. In Rome dus.

Sommige Romeinen (of Romannen) kunnen heel wat leren van Antilliaanse dames. In íeder geval als het om behulpzaamheid gaat…