koffer artikel Koffers inpakken, is voor velen een bekend stressmoment.

De vakantie staat weer voor de deur. Bijna iedereen verlangt naar de rust die je op je vakantiebestemming zult vinden. Maar voordat je op de plaats van bestemming bent, moet je bedenken wat je mee zult nemen en vaak kun je geen keuze maken.

Het resultaat? Een overvolle koffer die nauwelijks dicht kan. Je neemt of teveel spullen mee of je vergeet van alles. Een drama dus. Daarom onderstaand een paar tips om jouw koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken, zodat je bijna alles kunt meenemen.

Maak een lijstje
Je hebt het vast al vaker gehoord, maar maak een lijstje van wat je mee wilt nemen. Begin hier zeker een week van tevoren mee zodat je ook de kleine dingen niet zult vergeten. Probeer echter wel kritisch te blijven zodat je geen onnodige spullen mee gaat nemen.

Als je op het punt bent om je koffer in te gaan pakken, kun je dit lijstje als afstreeplijst gebruiken. Check of alles in je koffer zit wat je opgeschreven hebt, zo ben je er al bijna van verzekerd dat je niets vergeet.

Kledingcrisis!
Elk jaar maak je het weer mee, je hebt kleding meegenomen op vakantie die je nog niet eens een uur aan hebt gehad. Een beetje verspilde ruimte in je koffer toch? Schrijf eens op wat je per dag ongeveer van plan bent om te gaan doen op vakantie. Met die lijst kun je beslissen welke kleding je echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een wandelvakantie hebt geboekt,
neem je natuurlijk meer wandelkleding mee dan strandjurken.

Wanneer te beginnen
Begin een dag voor vertrek met het inpakken van je koffer. Zo heb je genoeg tijd om je lijstje na te lopen. Als je later begint met het inpakken van je koffer kun je misschien toch nog in tijdnood komen. Dan begint de stress weer, net de situatie die we willen voorkomen.

Een paar dagen voor vertrek je koffer inpakken is echter ook geen succes. Je kleding zal dan op je vakantiebestemming vol zitten met kreukels. In principe moet het inpakken van je koffer zo gedaan zijn als je je lijstje goed gemaakt hebt. Vink hier alles op af wat erin zit, zo weet je precies wat je nog in moet pakken.

Je kunt je setjes klaarleggen voor overdag en ‘s avonds. Zo voorkom je dat je teveel bagage meeneemt en weet je zeker dat je verschillende leuke outfits hebt voor je vakantie!

Er is geen plek meer
Je kent het bekende fenomeen wel, mensen die op koffers moeten gaan zitten om hem dicht te krijgen. Dit kan al snel gebeuren, hoe kritisch je ook op je lijstje bent geweest. Er zijn vele handige tips om meer ruimte te creëren in je koffer. Eén daarvan is het oprollen van je kleding. Zo passen er meer kledingstukken in je tas dan als je het opgevouwen in je tas legt.

Een andere tip is om je sokken, lingerie, bikini of dergelijke in je schoenen te stoppen. Dus oprollen die kleren en gebruik alle hoeken en gaten van je koffer. Heb je toch nog teveel in je koffer? Selecteer de basis items en kleed deze aan met leuke accessoires. Dit scheelt veel gewicht in je koffer en je ziet er toch leuk uit.

Voor vertrek
Eindelijk, je koffer gaat dicht! Heb je echter wel rekening gehouden met het gewicht? Zet je koffer na het inpakken op de weegschaal. Er wordt namelijk een maximum toegestane gewicht per koffer gerekend als je met het vliegtuig gaat. Als je over dit gewicht komt, betaal je een flinke toeslag, niet echt een leuk begin van je vakantie. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij hoeveel je mee mag nemen, check dit goed voor vertrek.

Goede reis alvast!