stranden artikel Elk strand in Griekenland heeft zo zijn eigen kenmerken, waardoor er voor iedereen wat wils is.

Je hoort bijna iedereen wel over zijn favoriet praten, de plekjes die jij volgens hen echt eens moet ontdekken. Of je nu wilt relaxen aan een strand omringt door gezellige restaurantjes of door de natuur, Griekenland heeft het allemaal! Weet jij nog niet welk strand je wilt ontdekken, dan heb je hier misschien wat aan.

Actie op Lefkas
milos

Ben jij niet zo van het luieren op het strand en wil je liever wat actie in het water? Dan is Lefkas de plek voor jou. Dit eiland is een echte aanrader voor de watersportliefhebbers, want de golven zijn hier perfect om te gaan surfen.

Bezoek eens Milos Beach. Aan het eind van de dag kan het hier flink waaien waardoor dit strand perfect is voor kite- en windsurfers. Het strand van Porto Katsiki is ook een plekje die je niet moet vergeten. Dit plekje wordt omringd door steile en hoge rotswanden,
mooi om eens te zien.

Drukte en rust op Skiathos
koukounaris

Koukounaries, een strand dat elk jaar weer een hoop toeristen aantrekt. Maar waarom moet je juist hier neerstranden? Het heldere blauwe water en het gouden zandstrand dat omringd is door groene pijnboombossen zorgt voor een prachtig plaatje. Ben je het even beu op het strand, dan kun je lekker gaan genieten van de vele restaurantjes en cafés die er te vinden zijn.

Er zijn op Skiathos ook hele rustige stranden te vinden die overlopen in prachtige natuurgebieden. De idyllische stranden zijn hier veel te vinden, waarvan je dacht dat ze alleen in reisgidsen voorkwamen. Ontdek deze mooie, rustige stranden en geniet!

Boven- en onderwater op Kreta
Balos

Vind je het leuk om de onderwaterwereld te ontdekken? Dan moet je echt een keer naar Kreta toe! Je vindt hier vele rustige en heldere wateren wat perfect is voor een snorkelavontuur.

Er zijn vele rotsachtige baaien waar je de mooiste vissen kunt ontdekken. Van garnalen tot octopussen. Ook boven water heeft Kreta een hoop de bieden. Zo moet je je strandlaken eens neerleggen op het strand van Balos Beach. Het strand is nog onbekend bij veel toeristen, wat het een uniek plekje maakt.

Een tip is om weg te blijven uit de grote badplaatsen zoals Chersonissos. Deze plaats is leuk voor de jeugd, maar voor de echte rust moet je de kleine strandjes ontdekken.

Ontdek dit jaar dus eens een van de prachtige Griekse eilanden en ik weet zeker dat je daar de eerstkomende jaren naartoe blijft gaan!

Veel plezier! (poli diaskedasi)