rozebottel artikel Ik kreeg het idee om rozenbotteljam te maken. Hoe zou dat in zijn werk gaan?

Wat kan ik tijdens het wandelen in de wijk genieten van de beplanting. Niet alleen van de tuinen van particulieren maar ook de beplanting verzorgd door de gemeente Hilversum. Ik zou eigenlijk wat vaker mijn fototoestel mee moeten nemen.

Op dit moment lachen de paarse bloemen van de rozenbottelstruik en de nog onrijpe rozenbottels me toe. Ik verheug me nu al op de maand augustus, want dan kun je de rozenbottels plukken.

rozenbottelstruik

Ik kreeg dus het idee om rozenbotteljam te maken en had wat plastic bakjes gespaard van de druiven en aardbeien en ging op pad. 
Ik zocht het recept op internet en het is makkelijk om te maken. De rozenbottels moet je pas plukken als ze er lekker oranje uitzien!

Toen ik trots vertelde dat ik rozenbotteljam had gemaakt, hoorde ik dat het heel gezond is omdat er veel vitamine C in zit. Zo, dat is dan mooi meegenomen dacht ik. Thuis werd het heel graag gegeten, vooral op de pannekoeken.

Soms voel ik me niet fit genoeg om op dezelfde dag jam te maken, maar heb ik wel energie om de rozenbottels te ontdoen van de kroontjes, puntjes en de steeltjes. Als je ze gewassen hebt, kun je ze in een diepvrieszak stoppen en invriezen. Het schijnt dat ze dan ook nog eens zoeter van smaak worden. Het is ook erg handig als je nog niet genoeg lege potjes hebt.

Heb jij ook wel eens zelf jam gemaakt?