Boeken artikel

Met deze rubriek maken we een selectie uit boeken waarvan we denken dat ze de moeite waard zijn om te lezen.

 

Met deze vrieskou is het heerlijk om binnen op de bank te kruipen en een lekker boek te pakken.

montefiore

Als de achtenzestigjarige weduwe Evelyn een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans palazzo ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest.

Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten.

Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert – de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven en voor die ene…

laatste vrienden

Het zou een leven lang duren - en Betty is dan al overleden totdat Edward Feathers en Terry Veneering, als advocaten felle tegenstanders in talloze processen, zich realiseren dat zij net zo goed vrienden hadden kunnen zijn.

En toch: het blijft voor Edward ondanks dit voortschrijdend inzicht een raadsel wat Betty zo aantrekkelijk vond aan Veneering.

Hij is dan wel een imposante verschijning en getrouwd met de mooiste vrouw uit een van de rijkste families van Hongkong,
maar desalniettemin iemand die in de betere kringen van Hongkong (en in Engeland al helemaal!) als een parvenu wordt beschouwd. 

Over Veneerings afkomst waren er altijd geruchten. Was zijn vader een circusartiest of wellicht een Russische spion against the British Empire?

Voor Feathers was dat gossip, hij wilde slechts weten waarom Betty nooit een kwaad woord over Veneering wilde horen.
Maar zo'n vraag is not done voor Feathers, net als voor Veneering die er uiteindelijk nooit achter kwam waarom Betty onomstotelijk trouw bleef aan haar onberispelijke man.

nooit alleen

Julie is al jong weduwe geworden en is bang om opnieuw door de liefde gekwetst te worden. Toch begint ze langzaam te vallen voor de charmante Richard.

Hij voelt zich duidelijk tot haar aangetrokken, maar Julies gevoelens voor haar beste vriend Mike zorgen voor twijfel. Hij is het tegenovergestelde van Richard: grappig, trouw en absoluut niet charmant.

Beide mannen hebben wel iets en alle twee zouden ze Julie gelukkiger kunnen maken dan ze in jaren is geweest. Maar dan zet een op het eerste gezicht onschuldige beslissing een reeks fatale gebeurtenissen in gang. Julie moet vechten voor haar leven als jaloezie omslaat in dodelijke hartstocht.

hoe alles

Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde.

Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. We volgen Thomas en Licia daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar jaren niet zien.

Toch zal het bijna een leven lang duren voordat Thomas begrijpt wat haar voorgoed veranderde. Hoe alles moest beginnen is een indrukwekkende roman over de liefde, de tijd en de kracht van het verzinnen.

klaproos

Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader Las.

Las is terminaal ziek en Noor kan de confrontatie met hen en met haar jeugd niet meer uit de weg gaan. 

Pin It