wol artikel Bij wol vilten, denk ik gelijk aan de kledingstukken die ik wel eens verknal door te heet te wassen.

Dat komt omdat ik vaak niet de labels lees voordat ik de kledingstukken in de wasmachine stop. Dat is natuurlijk helemaal niet slim van mij.
Gelukkig neem ik tegenwoordig meer de tijd en doe ik alles wat bewuster.

Helaas heb ik de kledingstukken die ik verknald heb niet meer bewaard, want tegenwoordig recycle ik alles tot leuke dingen waarbij ik verschillende handwerktechnieken combineer. Zo heb ik een tijdje geleden een kattentheemuts, kattie genaamd, gemaakt.

theemuts

Ik schreef er een blog over: recycleandcreate.com/2017/03/poppendag-als-je-snorhaar-maar-goed-zit.html. Het wol vilten waar ik het verder in dit blog over wil hebben, is heel wat anders: het is namelijk de oudste techniek om van wol textiel te maken!

Bij deze techniek komt nogal wat kijken. De wol die voor wol vilten gebruikt wordt, is vaak afkomstig van een (merino) schaap. De wol wordt gewassen, gekaard (vergelijk met klitten uit je haar kammen). En je kunt de wol nog verven.

Dan kun je de wol vilten op drie verschillende manieren: natvilten, droogvilten en wolvilt. Hoe deze technieken werken, ga ik in dit blog niet uitleggen,
maar mocht je er meer informatie over willen lezen dan verwijs ik je graag naar: viltorama.nl.

Wolvilt is heel soepel om mee te werken en je kunt er leuke dingen mee maken, zoals beestjes en poppen, maar ook tasjes.

vilttasje2     vilttasje1

Als je het leuk vindt om een tasje van wolvilt te maken dan heb ik goed nieuws voor je, want er wordt op 25 april 2017 in de avond een workshop wol vilten gegeven door Mieke Bregman bij Camping Zeeburg in Amsterdam.

Camping Zeeburg ligt op steenworpafstand van het centrum van Amsterdam (voor meer info en adresgegevens ga naar: campingzeeburg.nl). 
De workshop kost euro 25,00 exclusief drankjes en eten.

Een foto van een eerdere workshop

vilten

Heb je vragen over de workshop of ben je al zo enthousiast dat je je gelijk wilt aanmelden? Ga naar deze link workandwellbeing.nl/agenda
Je kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en de naam en datum van de workshop.

Heb jij al eens iets met wol vilt gemaakt?

logo mariams creations

Pin It