verkooptrucs artikel De omzet van de supermarkten laat door het koude weer een
flinke piek  zien.

De reden is dat mensen met de kou geen zin hebben om de markt te bezoeken of allerlei speciaalzaken af te gaan. In de supermarkt vind je alles onder één dak. De meeste mensen verlaten de winkel met meer producten dan ze van plan waren om te kopen. Hoe doen de supermarkten dat toch?

Nederland telt bijna 5000 supermarkten (1). Er zijn zoveel supermarkten dat de gemiddelde afstand voor een persoon minder dan 1 kilometer is (2).

Bijna elke Nederlander komt minstens 1 keer per week in de supermarkt. De meerderheid brengt zelfs 3 maal in de week een bezoek. Het blijkt dat de meeste klanten trouw zijn aan hun supermarkt en niet rondshoppen voor aanbiedingen.

Gemiddeld geeft een klant € 22,25 per bezoek uit aan boodschappen (4). Voor de supermarkten is het de sport om je zo lang mogelijk in de winkel te houden, zodat ze zo veel mogelijk aan je kunnen verkopen.

De supermarkt is eigenlijk een grote verkoopmachine die bol staat van de psychologische verkooptrucs. Wat deze trucs zijn kun je deze week lezen in mijn blog-artikel of bekijken in filmpje op YouTube.

Een gezonde groet,
Juglen Zwaan
logo juglen2

Pin It