zoenen artikel De zomer. Een seizoen vol verleidingen en verlokkingen.

Een seizoen waarin we ons luchtig en sexy voelen. En het misschien even niet zo nauw meer nemen. Voor je het weet, sta je in het maanlicht te zoenen met iemand… die nu even net jouw vriend niet is.

Is zoenen overspel? 
Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden is. Het hangt af van de definitie die je aan ‘overspel’ geeft en hoe je relatie in elkaar zit. Maar neem je aan dat het overspel is, dan zou je het misschien in de categorie ‘matig overspel’ kunnen plaatsen.

‘Zwaar overspel’ is dan natuurlijk met iemand anders dan je vriend of man naar bed gaan. En als je de schaal heel breed wilt maken,
zou je over een ander fantaseren als ‘licht overspel’ kunnen kwalificeren. Maar zoals gezegd, zullen de meningen hierover verschillen.

Ook de omstandigheden zijn belangrijk. Blijft het bij één keer, dan is dat anders dan dat je regelmatig met andere mannen zoent. Eén keer kan gebeuren – wellicht was het uit nieuwsgierigheid – en kan de relatie met je vriend of man zelfs goed doen.

Nu weet je dat hij de ware voor je is. Kom je echter niet tot deze conclusie, dan is het misschien een goed idee om je relatie onder de loep te nemen en je af te vragen waarom je met een ander gezoend hebt.

Zoen je een ander in een alcoholroes, dan is de vraag wellicht niet waarom je een ander dan je vriend of man zoent, maar waarom je jezelf verliest in de alcohol. Zoenen met je ex is een apart hoofdstuk en kan ook een afscheid in plaats van een nieuw begin zijn.

Maar wat vinden jullie ervan? Vinden jullie zoenen met een ander overspel? En moet je het aan je vriend of man vertellen? Of kun je het beter voor je houden? En hoe reageer je als niet jij, maar hij eens een keertje met een ander zoent? Alle reacties zijn welkom.