ouderliefde artikel De liefde die je hebt voor je kind, daar kan niets tegenop.

7 jaar later
Zeven jaar later gaat er een stralend meisje naar school, ze is jarig vandaag en het leven lacht haar toe. Dit meisje veroverde onze harten, en heeft ons al heel veel liefde en inzichten gebracht. Een meisje waar niemand op gerekend had, kwam plotseling in ons leven.

liefde5

In onze maatschappij waar planning de boventoon voert, waar normen en oordelen overheersen was dit stof tot reacties. Positief en negatief, zoals de persoon met desbetreffende mening vaak in het leven staat of stond. Iedereen vond er iets van, begrijpelijk. Het raakt mensen.

Maar veel belangrijker was het voor degenen wiens leven in een klap op zijn kop stond, voor de jonge ouders en hun families. Veel tijd was er niet om het bedje voor haar te spreiden, maar samen sta je sterker. Een ding was zeker, dit meisje was welkom.

Ik wil het zeker niet romantiseren, maar heel eerlijk, wat is nu echt belangrijk in het leven? Het heeft heus wel kruim en aanpassingsvermogen gekost. Maar het blijkt nu eenmaal een eigenschap van mensen dat ze in lastiger periodes plotseling een team kunnen zijn.

We zijn dankbaar dat ze, in de eerste plaats door de onvoorwaardelijke liefde van haar papa en mama, maar ook door beide families een veilige basis heeft gekregen, en is uitgegroeid tot een sociaal persoontje die sterk in het leven staat en vol vertrouwen de toekomst inkijkt.

Een toekomst waarin ze ongetwijfeld nog veel kan betekenen. Anderen helpen noemt ze zelf een van haar talenten. Toeval bestaat niet,
er is niets voor niets.

Tekst Annelies Aarts