voetreflexologie artikel Reflexologie wordt al eeuwenlang beoefend.

Mensen zouden reflexologie handig kunnen vinden om hun onrustige baby's te kalmeren. Reflexologie is een oude kunst en een prachtige alternatieve geneeskunde.

Beoefenaars van de reflexologie raken vertrouwd met de drukpunten in het hele lichaam. Het uitoefenen van druk op deze punten kan helpen de pijn op verschillende gebieden te verlichten.

Het is een alternatieve geneeskunde die veel mensen gebruiken. Voor nieuwe baby's, die net vertrouwd aan het raken zijn met de wereld en nog geen medicijnen zouden moeten nemen, kan het een droom zijn die uitkomt.

Deze zes methoden kunnen helpen de pijn van een jong kind te verlichten. Voordat je aan een massage begint, moet je baby volledig ontspannen zijn. Het is nuttig om vooraf de voetjes te wrijven of een warm bad te geven om de doorbloeding te bevorderen.

imagevoeten

1. Hoofd- en tandpijn
Het komt vaak voor dat baby's pijn in hun hoofd en tanden ervaren. Wanneer hun tanden voor het eerst doorkomen, hebben ze het vaak moeilijk! Als jouw kind hoofdpijn heeft of het moeilijk heeft met doorkomende tandjes, kun je de uiteinden van de tenen masseren.

Je kunt dit doen terwijl ze wakker zijn of terwijl ze slapen als een manier om een betere doorbloeding naar de schedel te bevorderen.

2. Sinuspijn
De meeste volwassenen denken niet vaak aan sinuspijn. Sinusinfecties zijn meestal een kleine ergernis en niets meer dan dat. In het ergste geval zal de pijn ons een dag of twee thuishouden van het werk. Maar baby's hebben nog nooit pijn in hun sinussen ervaren en dus kan dit soort stimulatie enorm pijnlijk zijn.

Om de sinuspijn te verlichten, kun je de onderkant van de teen van je baby in het midden masseren. Zachte druk zorgt bijna onmiddellijk voor verlichting van de pijn.

3. Borstpijn
Kinderen die last hebben van congestie in de borst zullen veel pijn hebben. Hun kelen zijn pijnlijk door het hoesten, hun borstkas voelt strak aan en ze kunnen moeite hebben om goed te ademen.

Als je je zorgen maakt over de ademhaling van jouw kind moet je een medisch deskundige raadplegen. Maar als je hun pijn even wilt verlichten, kun je daarbij helpen door de voetzolen van hun voeten te masseren.

Druk zachtjes op de plaats net onder de tenen en beweeg je vingertoppen in kleine cirkels om problemen met hoesten en congestie te verlichten.

4. Buikpijn
Als een kind last heeft van maagproblemen, een drukkend gevoel in de buik, spasmen en moeite heeft om diep adem te halen, kun je het midden van de voet masseren. De beste plek is direct onder de voetzool, waar de boog van de voet net af begint te vlakken.

Dit hele gebied sluit aan op de solar plexus van je baby. De solar plexus is een verzameling van verschillende zenuwen tussen de longen en de maag. Vaak zijn deze zenuwen de oorzaak van de pijn, zodat een voetmassage verlichting mogelijk maakt.

5. Pijn in de onderbuik
Bij indigestie, brandend maagzuur en constipatie kun je de plaats tussen het midden van de voet en de voetzolen masseren. Als baby's pijn ondervinden door een opgeblazen gevoel en gassen in hun onderbuik, kun je de plek tussen de hiel en het midden van hun voet masseren.

6. Bekkenpijn
Soms groeit een baby sneller dan de heupen aankunnen, waardoor er pijn kan ontstaan. Om te helpen met dit probleem, kun je de hiel van je baby wrijven. De hiel wrijven kan ook helpen bij maagklachten en constipatie.

Heb jij ooit een van deze methoden op jezelf of je baby geprobeerd? Wat voor soort resultaten had je?

Bron