straat artikel Vanwege een wegversperring rijd ik de afgelopen dagen via een omweg naar mijn winkel.

Op een mooie herfstdag zoals vandaag een beetje omrijden met de radio aan geeft niets. Zo rijd ik nu dus dagelijks een bijzondere straat in en kijk ik mijn ogen uit.Rabbijnen lopen op snelle pas door de straat, met kleine jongetjes met pijpenkrulletjes erachteraan, druk pratend en lachend naar elkaar.

Omdat ik even moet stoppen bij de oversteekplaats zie ik rechts van mij een jonge man op een fiets de post in de brievenbus doen. Hij heeft een hanekam, licht roze geverfd haar en zwart gelakte nagels. Wat heerlijk toch dat deze jonge knul zichzelf kan zijn hier in deze straat.

Links van mij nader ik eerst de Bethel Pinksterkerk en niet veel later de Goede Herder, de Rooms Katholieke kerk en pastorie en de Pelgrimskerk. Dit allemaal in een en dezelfde straat. Alle gezindten lopen daar relax in alle rust langs elkaar heen en begroeten elkaar.

Bij het volgende zebrapad lopen 2 moslimmeisjes hand in hand over. Dit kan dus allemaal in die straat in Amsterdam, zo moet het gaan denk ik, zo moet het zijn. Wat een fijn gevoel... dat is de gedachte die ik iedere dag heb als ik door die straat heenrijd.

Hier kan de wereld van leren, van die straat. Hier kan Amerika van leren, daar waar nu de verkiezingen naderen en het toch eigenlijk ongelooflijk is dat dit dus kennelijk de 2 beste leiders zijn waar Amerika tussen moet kiezen.
'This is not Amerika' van David Bowie op de achtergrond.

Zo moet het zijn denk ik, terwijl ik het einde van de straat nader om via de rotonde naar links te gaan. Dat iedereen senang langs en door elkaar heenloopt. Maar helaas is er een klein groepje en de hogeren onder ons die dat kapotmaken.

De straat waarover ik het heb is 'de Van Boshuizenstraat' te Buitenveldert in Amsterdam. Eigenlijk had op het moment dat ik de straat uitreed het lied 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen' van Thé Lau moeten klinken, maar dat was niet zo. 'Let me entertain you' van Robbie Williams klonk uit de speakers.

Heb een mooie dag!

SaveSaveSaveSave