oproep artikel Vroeger wachtte ik hoopvol achter de brievenbus in de gang.

Dat moment dat de Televizier en de Margriet door de brievenbus gleden, daar ging ik voor. Het was voor mij als tiener het hoogtepunt van de week. In de winter was het best koud op de gang maar dat boeide me niet zo.

Zowel in de Televizier als in de Margriet las ik graag de ingezonden stukjes. Verder vond ik de rebus van Loekie de Leeuw in de Televizier leuk. Van mijn moeder mocht ik een briefkaart met de oplossing opsturen.

Naar de Margriet stuurde ik ook eens een stukje voor 'Goud voor uw Brief'. Je bent dan niet de enige dus de kans dat je stukje geplaatst wordt, is klein of nihil.

Dat dacht ik op een gegeven moment ook van de inzending met de oplossing van de rebus van Loekie de Leeuw. Gek genoeg had ik daar wel eens een succesje mee behaald. En toch… lag daar ineens een envelop met daarin een prijsje: een mini Loekie de Leeuw. Ik was dan zo blij, alsof ik de loterij had gewonnen!

Wat me erg intrigeerde was dat er in de Margriet af en toe een ingezonden brief werd geplaatst over bijvoorbeeld een verloren kettinkje. En dat die dan ook later teruggevonden werd. Hoe bijzonder. Maar ja, kom eerst maar eens door die grote stroom van post bij de Margriet dacht ik dan.

Tegenwoordig kunnen we op social media onze dagelijkse sores en bezigheden posten en aan iedereen laten lezen. En als je wilt, kun je daar op reageren of je kunt de post delen. Dat delen is heel handig voor een oproep als je iets of iemand kwijt bent. Daardoor zijn er mensen herenigd en zijn er spullen bij de rechtmatige eigenaar terugkomen.

Een week of twee geleden kwam ik zo’n oproep tegen, alleen dit keer nog zonder resultaat. 

foto blog mariam

Hoe leuk zou het zijn als dankzij VrouwTotaal.nl en Social Media alsnog het schilderij weer boven water komt?

Pin It