mannen artikel Alles wat ik van mannen weet, heb ik van mijn hond geleerd.
Dit is de titel van een heel grappig boekje dat ik helaas uitgeleend heb aan een van de talloze hondentrainers die hier in de afgelopen jaren tevergeefs hebben geprobeerd Ruby van 'het blaffen als de bel gaat' af te helpen.

Het was geschreven door een Engels topmodel die het gedrag van mannen én dat van honden had bestudeerd en tot bovenstaande conclusie was gekomen. En ik moet zeggen, er zit wel enige grond van waarheid in volgens mij.

Vrouwen DOEN alles gewoon, ze letten er niet zo op. Hopla op de automatische piloot en gaan met die banaan, vaak ook nog drie dingen tegelijk, dat kúnnen wij namelijk.

Niet denken maar doen, niet lullen maar poetsen en geen woorden maar daden, dat werk... Dat moeten we ook wel, anders bestaat er een hele grote kans dat er heel veel dingen in de soep lopen.

Mannen daarentegen hebben over het algemeen 'input' nodig: 'schat wil jij even wat boodschappen doen'? en als je geluk hebt, zegt hij dan: 'ja hoor lieverd, wat heb je nodig'? Vragen WIJ wat we mee moeten nemen als we boodschappen gaan doen?

Het is vervolgens van groot belang dat wij dan op het moment dat hij weer thuiskomt, zeggen: "wow... goed gedaan, waar heb je die lekkere...(vul maar in) gevonden?, super'! De man glimt dan van trots als een jager die met een geweldige, net geschoten buit thuiskomt. Heerlijk toch?

Toen ik vroeger met Ruby buitenliep, betrapte ik mij erop dat ik nog steeds riep: Braaaaaaaaaaaf als ze haar behoefte op de daarvoor bestemde plek had gedaan. Trots keek ze mij dan aan en snuffelde vrolijk weer door.

Dus kom je thuis en je lief heeft gekookt, gestofzuigd of wat dan ook, roep dan beslist (als je tenminste wilt dat hij het vaker doet in de toekomst): 'wat heerlijk, wat lief van je', geef hem een ontzettend dikke kus en houd je in om daar niet achteraan braaaaaf te roepen.

Op- en aanmerkingen zijn al helemaal uit den boze, dat werkt averechts, dat snap je natuurlijk ook wel. Wat zijn het toch een heerlijke wezens, mannen.

Ondanks alles blíjf ik ze leuk en lief vinden en kan niet wachten tot ik over een paar weekjes weer braaaaaaaaaaf kan roepen, al is het dan tegen m'n nieuwe pup 'Happy' en niet tegen een man.

Heel veel liefs van 'Luusje'

SaveSaveSave