regent artikel Regen, regen en nog eens regen.

Creaties
Nieuwe versie op een oud liedje. Ja, dat heb je wanneer je kippen in je tuin hebt lopen en een creatieve inslag hebt. Er ploppen ineens dingen in mijn hoofd waar ik dan over ga schrijven. Het regent al de hele nacht verschrikkelijk hard, zelfs nu nog.

Schuilen
De kippen lopen gewoon in de regen, maar wanneer het erg hard regent, gaan ze schuilen. De oude salontafel is inmiddels weg, omdat we binnenkort gaan verhuizen.

Dan maar onder de bomen, maar dat is ook niet helemaal waterdicht. Even verderop in de ren dan? Daar hangt een groot zeil over wat enorm klappert en er zitten behoorlijke gaten in. 

Het hok, is dat waterdicht? Ik heb geprobeerd met een deken en een stuk plastic erover om het binnenhok tochtvrij te krijgen, maar of het gelukt is?

Regen1

Dieren
Sommige mensen zeggen: ‘ach, het zijn maar dieren’, in dit geval kippen. Natuurlijk zie ik dat het kippen zijn, maar ik vind het belangrijk om ze een zo prettig mogelijk leven te geven met vrijheid en ruimte. Dit zonder ze te pamperen alsof het mijn kinderen zijn.

Eten
Ze lopen in de winter door de hele tuin en poepen het terras onder. Daar is mijn man niet zo blij mee. Nu we toch nog niet vaak buiten zitten, mag het van mij. Een bui regen en/of een emmertje sop en het is zo weer weg.

Ik vind het eigenlijk wel gezellig dat ze op de vensterbank zitten. Soms tikt er een kip tegen het raam, grappig toch? Wanneer ik naar de deur loop, komen ze al aangerend.

De mais die ze bijna elke dag krijgen, gooi ik vanaf de achterdeur de tuin in. Een kip houd haar kopje schuin. Zou ze denken: ‘bah alweer mais'? Ik schiet in de lach, want aan het tempo te zien waarop ze élke dag de mais oppikken, vinden ze het zelfs elke dag prima te eten.

Laarsjes
Ik stel ze voor met rode rubberen laarsjes aan, een zuidwester op en een regenjas aan. Daar zou ik wel eens een boek over kunnen schrijven. Inspiratie voor mijn kinderboekenserie ontstaat gewoon in de tuin op een regenachtige dag.