kikker artikel Eat that frog oftewel eet je kikker!

Het liefst voor het ontbijt of in ieder geval als eerst ding wat je doet in de ochtend. Waaat? Waar ik het over heb? Ik heb het over mijn grootste irritatie of die activiteit waar ik het meest tegenop zie.

In mijn geval is dat nu de kastjes opruimen. Om preciezer te zijn de 18 keukenkastjes die onze keuken op dit moment telt.

Verhuizen
We gaan over 8 weken verhuizen naar een prachtig groot huis. De enige aanpassing die wij in dit verhaal nu doen, is dat we het eerste jaar alleen de bovenverdieping gaan huren.

Kleiner en daarna groter
Dat wordt nog een hele uitdaging om van 3 verdiepingen naar 1 verdieping te gaan. Dit past letterlijk niet met álle spullen die we in de loop van 22 jaar hebben verzameld in dit huis. De hoogste tijd om flink op te gaan ruimen.

Kinderen
Het gekke is dat de kinderen groot zijn en het huis al uit. Dan zou je toch verwachten dat we nog maar de helft van onze spullen over hebben. Helaas is dat niet zo. Wat er dan wel overal staat en ligt op zolders en in kasten… Geen idee, maar ik kom er nu langzaam achter.

Keuken
De keuken op de bovenverdieping van het 2-familie huis dat we gaan huren, heeft negen kastjes. Een simpele rekensom leert mij dat ik 50% van de inhoud van onze keuken dus weg moet doen. Oef! Wat een simpele constatering is, wordt nu een grote kikker, die ik elke dag opnieuw tegenkom.

Kikker
Dus ‘eat that frog’ en maak 1 kastje per dag leeg en ruim 50% op. Dit zei ik een week geleden tegen mezelf. Dit klinkt écht simpeler dan het is en toch wel een duidelijk doel.

Uitstelgedrag
Na 1,5 week uitstelgedrag en 1 kastje te hebben opgeruimd, heb ik vandaag een grote kikker gegeten en 3 kastjes gedaan.

Tijd vliegt
Nog 8 weken te gaan waarin van alles moet gebeuren en worden geregeld. Ik houd jullie verder op de hoogte van mijn aanstaande verhuizing. De zoveelste voor mij, maar de laatste was lang geleden. Hoe ging het ook alweer?