chrysant artikel Dit is de titel van een boek dat Dr. Wayne Dyer heeft geschreven. En deze tekst kwam in mijn hoofd op toen ik ontdekte hoe snel we kennelijk wennen aan dingen.

We zijn druk bezig in ons mooie huis om alles te verbouwen zoals wij het graag willen. Dat betekent dat we bijvoorbeeld het toilet verplaatsten van de bijkeuken naar de hal. En nog steeds loop ik automatisch naar de bijkeuken.

Ingesleten patronen in mijn hersenen kennelijk. Maar nog meer, want het toilet is anders. De pot is volgens mij toch echt iets lager, al zegt mijn man van niet. En het gat is kleiner, er zit een randje op achter en... en...'What the fuck,' ben ik daar echt over aan het discussiëren? Wat maakt het uit? Ja het is een ander toilet, maar wat dan nog?

Onvoorstelbaar hoe snel we bepaalde patronen ontwikkelen. Dat zette me aan het denken. Want dat betekent dat ik ook andere patronen kan ontwikkelen die me écht dienen en die zullen dan ook snel in mijn hersenen banen maken die er voor mij toe doen!

Bijvoorbeeld: Vandaag kreeg ik vrij onverwachts te horen dat ik toch voor mijn werk mee naar Engeland mag.
Al op dinsdagavond… oeps. Maar dan moet ik toch heel veel regelen? Of niet? Ja ik moet wel wat dingen afzeggen of omzetten, maar voor de rest? Ik kan toch gewoon gaan?

Ik heb een heerlijke partner die prima voor zichzelf kan zorgen en één volwassen dochter van 20 die nog thuis woont. En die reageerde super enthousiast, geweldig voor je mama!

En dat is het ook. Dus wat ga ik doen… genieten! Van elk moment, geen zorgen, geen stress maar gewoon
'go with the flow'. Want dit is immers wat ik wil? Een wereldburger zijn en andere mensen en culturen ontmoeten en verkennen. Dus… als alles verandert, verander ik gewoon mee.

Ik leef! En ben blij met het Universum wat mijn verlangen altijd steunt en beantwoord. Ik ga! En ik geniet!
No worries maar gewoon: go with the flow!

Love my life!
SaveSaveSave

 

SaveSave