organisme artikel Er is een nieuw microscopisch organisme ontdekt dat leeft in het zweet van mensen.

Met behulp van een ‘zuigmondje’ ruimt het organisme de dode huidcellen en bacteriën op, die na een training ontstaan.

In een video die onlangs exclusief op YouTube is gepubliceerd, hebben wetenschappers van het FOREO Instituut de ontdekking aangekondigd. Het beestje heeft de liefkozende naam ‘LUNA-bug’ en wetenschappelijke naam Lunae Radiatus gekregen.

De unieke kenmerken van de LUNA-bug
* Een zuigmondje die na een training schadelijke dode huidcellen opzuigt. Deze huidcellen blokkeren de poriën en kunnen een infecties veroorzaken.
* Noppen op de buik die huidcellen in microscopische stapels vegen om ze gemakkelijker op te zuigen.
* Het onvermogen om de ontlasting kwijt te raken, dat er toe leidt dat het uitgroeit tot een formaat van 6 micrometer.
* Een zeldzame, insectachtige hyperfagiestam, dat betekent dat hij zal snuffelen en eten totdat hij spontaan oplost. Hierdoor ontstaat er een onschuldige ‘natuurlijke gloed’ op je gezicht.

Hoofdwetenschapper van het FOREO Instituut in Stockholm, Lucy Desudo, spreekt over de ontdekking: 'De LUNAE RADIATUS of de liefkozende naam voor het organisme 'LUNA-bug’, bleek te leven op de huid van degenen die drie keer per week trainen in de sportschool.

Het heeft een zuigmondje op zijn gezicht dat dode huidcellen inademt die tijdens een training zijn ontstaan. Helaas lijkt het ook te ontbreken aan de mogelijkheid om de ontlasting kwijt te raken. Bij het bereiken van zijn maximale grootte lost het daardoor spontaan op, waardoor een ‘natuurlijke gloed’ achterblijft.
 
De LUNA-bug werd gevonden tijdens het onderzoek van 8.000 zweetsamples. Volgens het FOREO Instituut kan deze ontdekking worden gezien als een evolutionair antwoord van de natuur voor een natuurlijke reiniging van zweet.

FOREO presenteert met trots haar plannen om een nieuwe cosmeticalijn die DAS WASSER gaat heten, uit te brengen in opvolging van deze ontdekking. Deze lancering is een onderdeel van een bredere reeks lanceringen gepland in juni 2019.
 
'We weten dat niet iedereen drie keer per week kan trainen om de optimale omstandigheden te creëren voor het groeien van de
LUNA-bug', zegt FOREO CMO Steve Thomson.

'Daarom zijn we van plan om de komende maanden een volledig biologische en veganistische assortiment van FOREO-zweetproducten te introduceren. Hierdoor geven we vooruitstrevende mensen de kans om hun eigen LUNAE RADIATUS te laten groeien'.

foreo

Mevrouw Desudo voegt hier het volgende aan toe: 'Het magische getal is drie. Als je de LUNA-bug op een natuurlijke wijze wilt laten groeien, raden we je aan om minstens drie keer per week te trainen. Hierdoor krijg je een super fris gezicht.

Je kunt er ook voor kiezen om deze natuurlijke wijze te omzeilen door een van onze flessen met speciaal ontwikkeld zweet aan te schaffen. De flessen zijn er in de maten 25ml, 50ml en 100ml. Perfect voor iedere levensstijl en zelfs voor een reiziger gemakkelijk mee te nemen'.

FOREO heeft bevestigd dat DAS WASSER, vanwege de huidige complexiteit die het verzamelen van menselijk zweet bij andere mensen dan hun 3.000 werknemers met zich meebrengt, waarschijnlijk een minimum prijs van €40 per 25ml zal hebben.

Er zijn ook onderhandelingen met sportscholen over de hele wereld om het zweet, dat nodig is om de LUNA-bug te laten groeien,
te verzamelen.

Het DAS WASSER-assortiment zal vanaf juni 2019 verkrijgbaar zijn in drogisterijen en op FOREO.com. Echte fans wordt aangeraden zich als early bird nu al aan te melden.

'Het doen van dergelijke onderzoeken, om ervoor te zorgen dat mensen hun natuurlijke gloed behouden na het sporten, is echt het minste wat een verzorgingsmerk als FOREO kan doen', voegt Thomson er nog aan toe.

Bron