zomergevoel artikel Indian summer: de periode waarin de zomer op zijn einde loopt en de herfst op zijn retour is.

Buiten is het ondertussen nog best warm, waardoor we lang kunnen genieten van tuin, terras of balkon. ‘s Avonds zo nodig met brandende vuurkorf of onder een dekentje. Met deze tuinplanten in warme tinten benadruk je dat fijne nazomer gevoel.

Ton sur ton
Voeg wat Franse stijl toe aan je tuin door ton sur ton op je tuinplanten toe te passen. Dat doe je door verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar te combineren.

Wanneer je planten met verschillende hoogtes, breedtes, bladeren en bloemen bij elkaar zet, is dat zeker niet saai. Wij stelden een mooie mix samen van zonnehoed, prachtkaars
(ja, zo heet-ie echt), struikheidebolchrysant en sierkool.

nazomertuin1

In vuur en vlam
Op zoek naar een statement piece voor in de tuin? Dan is dit vuurrode plantenpalet van salie, kardinaalshoed, bergthee en tuinbloeier Lobelia iets voor jou. Maak het af met een vuurtje en jij zit er ‘s avonds warmpjes bij.

nazomertuin

Besjes zoeken
Leuk voor jou, leuk voor de vogels: geef planten met bessen een plekje in je tuin. Wij kozen voor deze kleurrijke combinatie van vuurdoorn, paarsrode schoonvrucht, sierappel en parelbes. Laatstgenoemde heeft - naast schitterende knikkers van bessen - ook nog eens mooi wintergroen blad. Win-win!

nazomertuin2

Hoe ziet jouw Indian Summer tuin, terras of balkon er uit? Deel jouw foto met #mooiwatplantendoen en wie weet zie je hem terug op onze site.

Bron