nazomer artikel Zo lang mogelijk genieten van je tuin.

Ben je er nog niet aan toe om de zomer en jouw tuin gedag te zeggen? Snappen we! De herfst staat dan misschien al bijna voor de deur, maar dat geeft juist extra inspiratie om je tuin te tunen en maximaal te genieten van jouw fijne buitenplek. Zo wil je nooit meer naar binnen.   

nazomeren1

Prettig thuiskomen
Pak dat heerlijke tuinpak maar uit de kast. En vergeet de aankleding voor de voordeur niet! Wat? We hebben niet allemaal een groteske tuin waar we in het buitenseizoen te vinden zijn.

Er is wel een grote kans dat je een eigen of gedeelde voordeur hebt die uitmondt op straat. Geef je entree een make-over met mooie bloeiers in designpotten, een groene plantenkrans aan de deur en sfeerlicht om de boel te verlichten. Dat is fijn thuiskomen!  

nazomeren2

Handen uit de mouwen
Hoewel de lente hét moment lijkt om aan de tuin te werken, wordt de basis van een jaarronde tuin gelegd in het najaar. Maar ook voor de aankomende seizoenen valt er werk te verrichten. Help de natuur een handje en zorg ervoor dat jouw tuin dit jaar diervriendelijk is. 

Genieten tijdens een roast
Na al die voorbereidingen verdien je iets lekkers. Geniet solo of samen van de heerlijke nazomeravonden en de mogelijkheid om buiten te eten tijdens een roast & toast.

nazomeren3

Wie weet wanneer de zon zich weer laat zien? We presenteren je drie comfort food recepten zonder schuldgevoel. Dit is ook een goed moment om alvast vooruit te blikken wat voor werk je aan het einde van het seizoen kunt verwachten.

Dat is namelijk het moment aangebroken om je tuin en bijbehorende gereedschappen klaar te maken voor de nieuwe wissel van het seizoen. Bekijk de handige checklist!