opa artikel Mijn opa was een wijs man en zijn tijd ver vooruit.

Hij is mijn gids en heeft in zijn leven gedaan waar ik zo naar verlang. En jij misschien ook wel! 

Sinds een paar jaar is hij niet meer fysiek in ons midden, maar ik weet dat hij nog iedere dag bij me is, over me waakt en me helpt tijdens mijn reis met het leven. Ik kijk vandaag even terug op wat ik samen met hem beleefd heb en wat hij mij geleerd heeft over het leven. 

Opa Trein en ik waren het niet altijd met elkaar eens. Zeker als kind zijnde niet. Ik begreep hem toen niet altijd, vond hem een tikkeltje apart en misschien zelfs wel een beetje egoïstisch.

Nu vele jaren en levenslessen later begin ik hem steeds beter te begrijpen. Ook de manier waarop hij in het leven stond en de voor hem typerende tekst op zijn rouwkaart, die we samen bedacht hadden: 'Ik heb mijn leven geleefd'!

Ik realiseer me nu dat zijn manier van leven helemaal niet egoïstisch was, het was Zelfliefde. Pure liefde voor zichzelf en daardoor ook voor de ander. Hij wist als geen ander hoe je dichtbij jezelf kon blijven en goed voor jezelf kon zorgen.

Tot de laatste minuut heeft hij de regie over zijn leven gehad. Kort voor zijn 92e verjaardag was het klaar; het was zijn tijd. Hij had genoten, voluit geleefd en gedaan wat hij zo graag wilde doen en goed voor hem voelde.

Hij sloeg zijn boek liefdevol dicht. Zijn waardevolle lessen nam ik met me mee om mijn reis te vervolgen. Wijze lessen waar ik tot op de dag van vandaag veel aan heb.

Van mijn opa heb ik geleerd hoe belangrijk het is om eerst goed voor mezelf te zorgen. Zelf de regie te nemen, van niemand afhankelijk te zijn en volledig op mezelf te vertrouwen.

Het lukt me nog niet iedere dag, maar met zijn handreikingen en steun van boven gaat het wel iedere dag een stukje beter. Ik voel het verlangen, ik groei en ik ga ervoor, zodat ik straks aan het eind van mijn reis net als hem ook vol trots kan zeggen: ‘Ik heb mijn leven geleefd'!

'Geluk is de parel in jezelf vinden' is binnenkort ook als online programma te volgen! 
Een prachtig programma waarin ik jou help om stap voor stap inzicht in jezelf te krijgen, in je kracht te komen en vanuit liefde voor jezelf de stappen te zetten die nodig zijn om te leven zoals jij graag wilt. Klik hier voor meer informatieWe starten op 11 juni as. 

Het online programma ‘Geluk is de parel in jezelf vinden’ bestaat uit:

  • een eigen online leeromgeving
  • een praktisch, to the point programma, bestaande uit 7 modules
  • een stappenplan om je stap voor stap te geleiden tijdens jouw innerlijke reis
  • instructievideo’s en werkboeken per module
  • een besloten online community om te delen, inspireren en elkaar verder te helpen

Alle modules met bijbehorende lessen worden in één keer vrijgegeven, dus ook geen belemmeringen om echt aan de slag te gaan en in je eigen tempo het geleerde eigen te maken.

De inzichten en handreikingen die ik van mijn opa heb ontvangen zijn mooi, maar zonder handelen geven ze geen verandering. Dit geldt ook voor jou!

Je zult zelf van die bank af moeten komen en een eerste stap moeten zetten, mits je zelf de regie wil hebben over je leven en van niemand afhankelijk wil zijn. Aanmelden voor het online programma kan jouw mooie eerste stap naar een nieuw fijn leven zijn!

Bron