affirmatie artikel We denken vaak het gaat best goed. Het lukt allemaal wel.

Ik voel me wel ok met vlagen van geluk. Ik mag niet klagen. Nee? Mag dat niet? Ik ben zeker geen voorstander van klagen en gemiep. Maar heb je alles wat je hartje begeert? Leef je een leven dat je voor je kids ook wenst?

Meestal schiet menig dame daarvan uit haar panty. Zelf kunnen we lekker doorbikkelen. Alles maar op de koop toe nemen. Het zelf maar doen, dan is het sneller. 
En ach mijn tijd komt nog wel.

Ho. Stop. Wanneer dan? Wanneer is het jouw tijd? Wanneer zet je je zelf wél op de 1e plaats? Die laatste is ook weer goed voor een hoop gedoe met panties. 
Want egoïstisch is niemand en wil vooral niemand zijn.

Klopt. Maar als jij altijd voor anderen rent en zelf helemaal op nummer 100 op je lijstje staat, is het hoog tijd voor wat egoïsme. Goed voor jezelf zorgen is prioriteit 1. Moet prioriteit 1 zijn! Maar hoe vaak is dat niet zo? En sta je als sluitpost op de activiteitenlijst van iedereen maar vooral van jezelf? Dat is niet de plek waar je moet zijn.

Als je graag een sloof bent. Ja dan wel. Of als je graag voor iedereen rent en zelf geen puf meer hebt voor iets leuks. Dan wel. Als je iedereen gelukkig wil zien behalve jij. Dan ook.

Kop op zeg! Die tijd is wel voorbij. Je hebt ondertussen signalen genegeerd. Die er overal zijn. Je lijf protesteert al langer. Het begint ook altijd met fluisteren. Totdat het moet schreeuwen omdat je niet luistert. Of niet weet hoe je moet luisteren naar je lijf.

Arm lijf. En leden. Dan kun je dus ook niet naar je intuïtie luisteren. Al zeggen veel mensen dat ze een feilloze intuïtie hebben, uh-huh. Helaas gaat dat niet en luister je waarschijnlijk gewoon naar je bangigheid. Die ontstaan is in het verleden en jou heeft gepokt en gemazeld.

Mooi hoor. En ja, je verstand heb je absoluut nodig. Maar eerst dat kompas voor je leven: die 1e ingeving, die intuïtie. Is nodig. Heel hard nodig. Om niet krampachtig alle ballen in de hoogte te moeten houden. Maar bijna als vanzelf.

Om te weten wat goed voor je is en daar op te anticiperen. Te kiezen wat juist is voor jou en dus voor je gezin. Net als dat vliegtuig noodplan: luchtdruk weg in de cabine? Eerst jij je zuurstofmasker op, daarna pas je kind.

Auw he?! Hoeft niet. Je kunt nu kiezen om er iets aan te doen. Ben je verplicht aan jezelf, je gezin en je kids. En je zielsmissie.